Millet bahçesinde ‘göstermelik’ tarım - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Millet bahçesinde ‘göstermelik’ tarım
Share 3 Aralık 2019

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 24 Haziran seçimleri öncesi gündeme getirdiği ve milyonlar harcanarak inşa edilen millet bahçeleri tartışma yaratmaya devam ediyor. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) 41 milyon 433 bin TL’ye yaptırdığı Mersin Millet Bahçesi’ne yedi çeşit tarımsal ürün ekilecek.

 

 

 

 

 

 

2002’den bu yana çiftçi sayısı ciddi şekilde azalırken, Tevfik Sırrı Gür Stadyumu arazisi üzerindeki Mersin Millet Bahçesi’nde arpa, biber, çilek, pamuk, ayçiçeği, domates ve mısır ekilecek. 110 bin metrekarelik Mersin Millet Bahçesi’nin sadece 895 metrekarelik bölümünde ‘tarımsal ürünler’ yetiştirilecek.

 
UYGULAMA DOĞRU DEĞİL

 
Konuya ilişkin BirGün’e konuşan TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Özden Güngör, uygulamayı doğru bulmadıklarını söyledi: “Üreticinin desteklenmediği, tarım alanlarının sit alanına çevrildiği, tarım arazilerine taşocakları ve elektrik santralları yapıldığı, organik tarımın desteklenmediği, çiftçiye ödenen desteklerin zamanında yatırılmadığı bir süreçte yapılan bu göstermelik uygulamayı doğru bulmuyoruz. Göstermelik tarım ekimi yapmak yerine gerçekten çiftçilik geçimini sağlayan insanlar desteklenmeli.”

 

 

 

 

Kaynak : Birgün


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org