Mimarlardan Kapadokya için kırmızı alarm çağrısı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Mimarlardan Kapadokya için kırmızı alarm çağrısı
Share 22 Kasım 2019

“Bakan bölgeye gitmişken Carus Otel ve Azeri yatırımları ile yapılan otellerin nasıl yapıldığına ve hangi yapıların imar affından yararlandığına ve maliklerinin kim olduğuna dair bilgi versin”

 

 

 

 

 

 

 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Kapadokya bölgesindeki tahribatı adım adım izleyerek kamuoyuyla paylaşmaya devam ediyor. Hafta sonu Kültür ve Turizm Bakanı’nın bölgeye yapacağı ziyarete değinen Mimarlar Odası Ankara Şubesi Başkanı Tezcan Karakuş Candan  “Bakan bölgeye gitmişken Carus Otel ve Azeri yatırımları ile yapılan otellerin nasıl yapıldığına dair bilgi versin. Bakan bölgeye gidiyorsa bu Kapadokya için kırmızı alarm çağrısıdır” dedi.

 

 

“Kapadokya’da alan yönetimi mi talan yönetimi mi açıklayın?”

 

 

Candan şunları söyledi:

 

 

“Bu ziyaret, Kapadokya’nın tahribatı için daha büyük felaketlerin geleceğini göstermektedir. Üst üste alınan kararlarla, Kapadokya büyük bir tehdit altındadır. Bu doğal ve tarihsel coğrafyada yeni paylaşım süreçlerinin başladığını görüyoruz. Kapadokya’nın yıllardır canına okudular. Kapadokya’da kaçak yapılaşmalara göz yumdular. Bakan gitmişken, Göreme’ de içinde roma mezarı olan Peri bacasının arkasına bir kazulet olarak dört katlı yapılan Carus Otel hakkında da bilgi versin. Bu otelin yapımında kurulda onaya veren hukukçunun şimdi Kapadokya alan yönetimi komisyonunda yer almasının ne anlama geldiğini de bir açıklasın. Bu alan yönetimimi yoksa alan talan yönetimi mi bunu da açıklasın.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“Kapadokya’da imar affından yararlanan yapılar ve malikleri açıklansın”

 

 

 

 

 

 

Candan, sözlerine şöyle devam etti:

 

 

“Mustafa Paşa girişinde yaptırılan Ajwa otel yapımında kaçaklarla ilgili şikayetlerin inşaat süresince, yüksek makamlardan kimin tarafından ‘ellemeyin’ denerek dokunulmazlık oluşturulduğunu, bu otelin sermayesinin ve yatırımcısının kimlere ait olduğunu da açıklayın. Yıkım kararı gelmiş bir çok yapının imar affından yararlanarak devam ettiği bilgimiz dahilinde iken, Kapadokya bölgesinde imar affından yararlanan yapıları ve maliklerini de açıklayın.”

 

 

 

 

 

Candan Göreme’nin milli park statüsünün kaldırılmasına ilişkin oda olarak dava açtıklarını, Kapadokya’nın büyük bir tehdit altında olduğunu belirtti.

 

 

Ülkemizin doğal ve tarihsel değerleri olarak biricik olan UNESCO dünya miras listesinde yer alan Kapadokya’nın talan ile karşı karşıya olduğunun altını çizen Candan, Kapadokya’da yaşanan talanın her aşamasını kamuoyuyla paylaşacaklarını ve Kapadokya bölgesini savunmaya devam edeceklerini vurguladı.

 

 

 

 

 

Kaynak : Mimarlar Odası Ankara Şubesi


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org