Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim
ANA SAYFA
Yükselen tuğla kemer Sidney’in Demiryolu Operasyon Merkezi’ni belirledi
Share 20 November 2019

Editör: Jon Astbury

 

 

Mimari uygulama Smart Design Studio ve Jacobs, Avustralya’daki Sidney Operasyon Merkezi’ni oluşturmak için “kahramanlık ölçeğinde” kırmızı tuğlalı kemerler kullandılar.
Nicknamed Red Roc, Smart Tasarım Stüdyosu ve Jacobs, merkezdeki tarihi tren istasyonlarına başvurdu ve Sydney’in demiryolu ağını işletmek ve izlemek için tüm sistemler tek bir çatı altında toplandı.

 

 

 

 

 

Akıllı Tasarım Stüdyosu, “Demiryolları binalarının caydırıcı mimari ve mühendislik kazanımlarını eskiden hatırlatarak, dikkate değer bir modern binanın kahramanlık ölçeğini ve güvenini kutluyor.” Dedi.
Demiryolu Operasyon Merkezi, bir kontrol odası ve tesisi barındıran güvenli ve neredeyse penceresiz bir üst seviyeyi şehre daha açık bir bağlantısı olan daha düşük bir seviyeyle birleştirmektedir

 

 

 

 

 

Stüdyo, “Binayı, çıkıntılarının altında korunan alanlar sunan tersine çevrilmiş bir piramit olarak tasarladık ve tüm form, sağlamlık ve güvenlik için büyük bir yığma duvar içine yerleştirildi.”
Bu ağır, redbrick üst bölümünün geniş kemerleri, bir prekast beton tabana döşenmiştir.

 

 

 

 

Bunun arkasında derin bir gömme cam perde duvarlar, güneşten gelen gölgeleri gölgeleyerek büyük bir fuaye açıklığı, dış teraslı bir kafe alanı ve merkezdeki işçiler için ortak kullanım alanları ortaya çıkar.
Her bir tuğla cephe duvarının bir metre kalınlığında ortaya çıkışı vardır ve kuzey ve doğu cephelerinde bulunan kemerler 40 ila 45 metre arasındadır.

 

 

 

Stüdyo, “Tuğla işçiliğinin ortak yapısı ve bilinen dokusu, bu mimari jestlerin olağanüstü ölçeğine karşı bir gösterge olarak kullanılmıştır” dedi.
Camlı bir merdiven boşluğu, merkezin fuayesinin bir ucunda, düşük, geniş basamaklar ve bina kullanıcıları arasında bina içinde hareket ettiklerinde yapılan hazırlıksız toplantıları teşvik etmek için geniş inişlerle birlikte oturuyor.

 

 

 

Üst seviyedeki ince kesitler, tavan pencereleri ile birlikte, kontrol odası alanına temel ışık kaynağı sağlar ve binanın köşelerinde, derin, tam yükseklikte ışık çeker ve teras alanları yaratır.
Yakınındaki endüstriyel binaların bulunduğu yüzeye bakan binanın daha az görünen kısımları, daha yararlı bir görünüm elde etmek için prekast beton panellerle kaplanmıştır.

 

 

 

 

 

Smart Design Studio, daha önce Sydney’deki bir sanat koleksiyoncusu için büyük bir beton evde benzer monolitik, yontulmuş form fikirlerini kullandı.
Başka bir proje için, uygulama bir kumtaşı kaidesinin üzerine iki beton kutu tünemiş.
Fotoğraf: Ross Honeysett

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine


Yorum yazmak için


Tasarım: Giovanni Vaccarini Architetti Endüstri ile tarım dünyası arasındaki bir arada yaşama vaat eden bir örnek, Russi’deki Giovanni Vaccarini Architetti’nin Powerbarn’ı (Ravenna, İtalya), Eridania şeker şirketinin bir mülkünün bir sanayi bölgesinin bir biyoenerji üretim tesisine dönüştürülme sürecini yorumlar. Kum tepecikleri ve doğal yollar ile çevrili olan ve yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretimi için yeni direk, enerji [...]
ARŞİV
Subscribe