Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim
ANA SAYFA
Xintiandi’den Sosyal Ev
Share 1 November 2019

İç mekan tasarımı:  Kokaistudios

 


Kokaistudios tarafından tasarlanan, Hibrit ve bütünsel, Xintiandi’nin Sosyal Evi, perakende, yiyecek ve içecek ve yaşam tarzı öğelerini içeren çok işlevli bir alandır. Yakın zamanda yenilenen Xintiandi Plaza’nın iki katında yer alan ve Şanghay’ın merkezi ticaret bölgesinde yer alan mekân, dışarının canlılığını getirecek şekilde açıklık ve değişim için tasarlandı.

 

 

Akıl beden ve ruh…

 

 

Şangay’ın merkezinde öncü bir kentsel dönüşüm projesi ve araçsız ticaret bölgesi olan Xintiandi’nin arkasındaki gruptan Social House, ziyaretçileri dolaşım ve akış yoluyla hazırlanmış, odak noktalarının odaklandığı noktalarla hazırlanmış bir anlatıya sokuyor. Birlikte, bu öğeler hızla Çin’in en dinamik metropolünde kültürel ve yaşam tarzı bir sıcak nokta haline gelen benzersiz, sürekli gelişen bir yer yaratıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dış ortamına bağlanmak ve Social House’un değişen pop-up, sergi ve etkinlik programlarının döngüsel doğasını iletmek için, iki katlı mekân bahçe olarak algılanan ve mevsimsel olarak tematik olarak düzenlenmiş işlevsel alanlara düzenlenmiştir. Bu amaçla, ve her anlamda canlandırıcı, her ikisi de Social House’a yükselen yürüyen merdivenler, bahar çiçekleri veya bulutları önermek için soyut şekilleri gösteren çoklu ekranları içeren sürükleyici görsel-işitsel tesislerle kuşatılmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Buradan ziyaretçiler, Social House’ın birincil perakende platformuna veya Spring Garden’a çıkıyor: renkli ve açık, özellikle moda, stil ve güzelliğe odaklanan pop-up mağazaların dönüşüne ev sahipliği yapıyor. Alan sürekli değişen kiracı listesi için canlı bir pazar alanı olarak düşünülmektedir. Bu nedenle, tutarlı bir estetik ile bir dizi farklı markayı barındırmak için esnekliği birleştiren bir alan yaratmak önemliydi. Bu, bir nehir veya şerit gibi alanın etrafını saran sıvı ahşap raflardan oluşan materyaller ve koordineli ekran elemanları ile sağlanır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tasarımdan ve yaşam tarzından uzaklaşarak ve daha geniş kapsamlı bir dışarıdan içeri yaklaşma yaklaşımına uygun olarak, ziyaretçi yolculuğunun bir sonraki bölümü – yaz – beden ve zihin için beslenme merkezi. Aşçılık okulu ve çayevine ek olarak, bir galeri alanı seyahat ve fotoğrafçılık konularında düzenli sergiler düzenler. Bununla birlikte, özenle seçilmiş kitapların ve dergilerin bir kısmı tematik olarak, bu katın bütününü saran bitmeyen raf grubuna bağlanır ve her sergiyi yansıtacak şekilde düzenli olarak güncellenen başlıklar bulunur.

 

 
İmza raflarında bir kurdele ile bağlanan Social House’un ikinci katına – garden sonbahar bahçesi ’erişim, çarpıcı bir spiral merdivenle gerçekleştiriliyor. Kokaistudios’un yakın zamanda Ningbo’da kitap temalı bir yaşam tarzı konsept mağazası gerçekleştirdiği Alt-Life yayıncıları ile devam eden işbirliğinin bir parçası olan uzayda ayrıca Elle Decor tarafından bir kafe ve fırın bulunuyor.

 

 
Bu beşinci kat alanına daha fazla adaptasyon sağlama şekli bir faaliyet alanıdır. Kalabalık Huaihai Yolu’na bakan tavandan tabana pencereleriyle, esnek masa ve sandalyelerin esnek düzenlenmesi, gün ışığı alan bir salondan kitap veya dizüstü bilgisayarlara yerleşmeye sorunsuz bir şekilde geçiş yapar; rahat toplantı alanına; akşamları kitap temalı etkinlikler için özel bir alana geçilir.Daha fazla göster

 

 

 

 

 

 

Dördüncü bir bölgeye ek olarak – kış – Sosyal Salon’un dışarıya çıkma yolculuğunu bir spor salonu yoluyla refah ve sağlığa odaklanarak sürdürüyor. Yakında, lansmanına hazır bir açık mutfak, dünya mutfağından yemekler sunan döner aşçı kadrosuna ev sahipliği yapacak.

 

 
Bu hayal edilen mevsimselliğin içinde yer alan yedi eşsiz pavyon, Social House’un bahçe metaforunu genişleterek, alana ek bir işlevsellik ekosistemi kazandırıyor. Her biri benzersiz, bu açık alanda sabit işaretler veya geçiş noktaları sağlarlar. Social Houses’ın değişen pop-up programlarına, sergilerine ve etkinliklerine göre esnek içerik için tasarlanmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aksonometrik perspektif

 

 

 

Çin’in, değişen vitrinlerle gittikçe daha fazla çevrimiçi alışveriş yapan, değişen perakende satış alanına yanıt; ve çok yönlü, yaşam tarzı odaklı mekânlara cesaret veren Social House, Şangay için yeni bir model olduğunu gösteriyor. Moda için bir durak yeri; deneyim ve eğitim; sağlık ve sağlık ve her şeyden önce, iyileştirme noktalarıyla oldukça esnek işlevlerle inşa edilmiştir.

 

 

 

 

 

Proje Bilgisi:

 
İç Mimar Tasarımcılar: Kokaistudios
Yer: shanghai, çin
Baş Tasarımcılar: Filippo Gabbiani, Andrea Destefanis
Tasarım Yönetmeni: Pietro Peyron
Proje Yöneticisi: Yao Yao, Chang Liu
Tasarım Ekibi: Wenye Zhu, Kim Jing, Marta Pineiro, Xiaoya Shen
Alan: 4000.0 m2
Proje Yılı: 2018
Fotoğraflar: Dirk Weiblen

Proje Adı: Xintiandi’den Sosyal Ev

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com


Yorum yazmak için


Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, araştırmalara göre İstanbul’da riskli konut sayısının 2 milyon civarında olduğunu belirterek, bunların yarısının güçlendirmeyle kolaylıkla kurtarılabileceğini söyledi.             Sinan Türkkan, İstanbul’da yaşanan son deprem sonrası akıllara riskli binaların geldiğini kaydederek, kentte sağlam olmayan yapılarla ilgili açıklamalarda bulundu.     İstanbul’da özellikle 2000 yılından [...]
ARŞİV
Subscribe