Sergi | Jansen ve Ankara: Harita, Plan ve Eskizlerle Başkentin Tasarım Öyküsü - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Sergi | Jansen ve Ankara: Harita, Plan ve Eskizlerle Başkentin Tasarım Öyküsü
Share 18 Eylül 2019

Goethe-Institut Ankara ev sahipliğinde, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Mimarlık Fakültesi, TED Üniversitesi (TEDÜ) Mimarlık Fakültesi ve Çankaya Belediyesi işbirliği ile 11 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek sergide, ODTÜ Mimarlık Fakültesi Harita ve Plan Belgeleme Birimi’nden derlenen özgün el çizimleri ile eskiz, plan ve tasarım çalışmaları ve Berlin Teknik Üniversitesi Kütüphanesi Mimarlık Arşivi’nden erişilen şehir planı örnekleri sunulacak.

 

 

 

 

 

 

 

Etkinliğin tanıtım metni:

 

 

Hermann Jansen (doğumu: 28 Mayıs 1869, Aachen; ölümü: 20 Şubat 1945, Berlin) Aachen Üniversitesi’nde Mimarlık eğitimi görmüş, 1893 yılında mezun olarak özel bürosunu açmıştır. 1897 yılında ofisini Berlin’e taşımış ve Almanya’da kent planlaması ve tasarımı etkinliklerini sürdürmüştür.

 

 

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş döneminde, sadece Jansen değil, şehircilik uygulamalarında görev alan tüm yabancı plancı ve mimarlar, dönemin diğer modern mimarlık ve şehircilik örneklerinden farklı bir senteze ulaşmışlardır. Hermann Jansen’i Türkiye’de çalışmış yabancı mimar ve şehircilerden ayırt eden özellik, onun Cumhuriyetin başkentini planlamış olmasıdır.

 

 

Bu sergide ODTÜ Mimarlık Fakültesi Harita ve Plan Belgeleme Birimi’nden derlenen özgün el çizimleri ile eskiz, plan ve tasarım çalışmaları ve Berlin Teknik Üniversitesi Kütüphanesi Mimarlık Arşivi’nden erişilen şehir planı örnekleri sunulacaktır.


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org