Deprem toplanma alanlarını betona çeviren AKP, deprem önlemi adı altında 'Kentsel Dönüşüm Anayasası' çıkarıyor - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Deprem toplanma alanlarını betona çeviren AKP, deprem önlemi adı altında ‘Kentsel Dönüşüm Anayasası’ çıkarıyor
Share 12 Eylül 2019

AKP’nin deprem adı altında projelere açtığı kentsel dönüşüm alanlarıyla ilgili yeni uygulamalar açıklandı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Kentsel Dönüşüm’de Yeni Yol Haritası’na ilişkin bilgiler verdi.

 

 

 

 

 

 

Bakan Kurum, yaptığı basın toplantısında şunları söyledi:

 

 

“Biliyorsunuz, Kentsel dönüşüm seferberliğimizi, 2012 yılında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla başlattık. Cumhurbaşkanımız o gün ‘bedeli ne olursa olsun bu kentsel dönüşümü yapacağız’ sözleriyle kentsel dönüşümün önemini ortaya koymuştu. Her zaman söylüyoruz depremle mücadele terörle mücadele kadar önemlidir, hayatidir. Kentsel dönüşümde temel hedefimiz her şeyden önce insanımızın can ve mal güvenliğini sağlamaktır.”

 

 

“19 Şubat 2019 tarihinde valiliklerimize, belediyelerimize bir genelge gönderdik. Belediyelerimizin kentlerine özgü hazırladıkları Strateji Belgelerine göre “Kentsel Dönüşümün İlke ve Esasları”nı belirledik. Bu sayede, her bir şehrimiz “Kendine Özgü bir Dönüşüm Anayasası”nın sahibi olacak. Buna göre her kentin kendi dönüşüm alanları o kentin bir bölümüne değil, bütününe yönelik yapılan analizlerle belirlenecek.”

 

 

DEPREM ALANLARI İMARA AÇILDI

 

 

AKP’nin deprem önlemi konusundaki “hassasiyeti” biliniyor. Deprem toplanma alanlarını imara açarak betonlaştıran AKP’nin yurttaşların konutlarını inşaat şirketlerine tepside sunmasına yine deprem gerekçesi göstermesi dikkat çekti.

 

 

İstanbul’da konutların sağlıksızlığı ortadayken yerinde dönüşüm yerine kentin kimi mahallelerini soylulaştırma amacıyla yapılan kentsel dönüşümlerden çok daha fazla yurttaşın etkileneceği biliniyor.

 

 

 

 

Kaynak : Birgün


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org