Almanya'da Napolyon İşgali Döneminden Kalma Bir Yapı Capcanlı Hala Kullanılıyor - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Almanya’da Napolyon İşgali Döneminden Kalma Bir Yapı Capcanlı Hala Kullanılıyor
Share 11 Eylül 2019

DORTMUND-Almanya’dayım.. Buradaki gündem; üretimi nasıl attırırım, işsizlik oranını nasıl sıfırlar, refahı nasıl artırır ve yayarız, yüksek öğrenime gençlerin talebini nasıl yönlendiririz, eğitimde verimliliği nasıl artırırız vs vs.

 

 

 

 

 

Kimse bir kamu binasını (DENİZLİ özel İdare Binası gibi) nasıl yıkalım diye konu yapmıyor.. Eski 300-400 yıllık binalar restore ediliyor, farklı kullanımlara dönüştürülüyor ama yıkılmıyor. Alman halkının parası inşaat ve konut sektöründe atıl olarak gömülmüyor.

 

 

İngilizlerin EU’ dan çıkmasına seviniyorlar Ama Polonya’nın çıkmaması için de parasal destek veriyorlar.. Avrupamn güçlü ve lider devleti olma yolunda koca bir ulus yol alıyor..

 

 

Bizim ülkemizde ise insanlar nafile fuzuli suni gündemlerin peşine sevk ediliyor..

 

 

Oysa Türkiye’nin vatanı ulusu ve sahip olduğu değerleri ile daha iyi bir yerde olması gerektiği genel kabul görüyor..

 

 

AYDIN/BEYİN GÖÇÜ TEKRAR GÜNDEMDE

 

 

Buradakilerin TR hakkında Başka bir dikkat çeken konusu ise aydınlarının öncü ve uyarıcı görevlerini bırakmış olmaları yönündeki kaygıları. Üniversiteler ve aydınların ülke geleceğine dair sözlerinin iddialarının uyarılarının olmadığı izlenimleri. Türkiye hakkındaki olumsuz düşünceleri daha da pekiştiriyor.

 

 

Yetişmiş öğretim üyelerinin Almanya ya göç talepleri ise bir politika olarak çok hızlı kabul görüyor. İltica ya da başka yöntemlerle özgürlükçü aydınlanmacı öğretim üyelerinin ülkeyi terketme oranlarının çoğaldığı buradan daha somut verilerle gözleniyor.

 

 

Çare Almanlara ya da EU ya kızmak öfkelenmek yerine, önce bir durum tespiti yapıp olumsuzlukları ortadan kaldırmak, ülkenin özgür ve refah biçimde yaşanabilirliğini sağlamak olarak değerlendiriliyor..

 

 

 

 

Süleyman Boz

Kaynak : www.deha20.com


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org