Tasarım: J. Mayer H. and Partner, Architekten

 

 

Casa Morgana başka bir yerde. On dokuzuncu yüzyılın sonlarından kalma komşu evlerle çevrili bina, gelecekteki olası mimarlık için yapılmış bir çalışma gibi ve bağlamın dışına çıkmış görünüyor. Yapıyı çevreleyen doğa, subtropikal bir vahayı simüle eder ve yerleşim bölgesi heykelini optik bozulma ve atmosferik yer değiştirme arasında konumlandırır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Üç katlı bina, merkezi bir merdivenle birbirine bağlanmış, birbiri üzerine kademeli seviyelere yerleştirilmiş farklı boyutlarda küplerden oluşuyor. 1972’deki mevcut bina ve 1991’deki ek binaları, kabuklarına indirgendi ve daha sonra hedeflenen müdahalelerle yeniden kabul edildi: kozmetik bir makyaj olarak değil, binanın orijinalinden itibaren arkaik ve acımasız estetiği damıtıp sürdüren bir yer olarak çıkması.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Binanın yapısı betonun mimari ilavelerine ve tavanların ve duvarların kısmen kaldırılmasına odaklanmıştır. Aşamalı zeminler ve farklı oda yükseklikleri, dikey bağlantılar ve odaların planı manifold dizileri oluşturur.
Kübik ev, azaltılmış ve mobilyalı iç mekanında geniş bir yerleşim alanı yaratıyor. Tek tek alanlar arasında ayırıcı unsurlar poché odaları olarak oluşturulmakta ve farklı fonksiyonlar almaktadır. Aynalı duvarlar açıkta kalan betonu yansıtır, mozaik döşemeler beton duvarlardan yapılan kesikler gibi görünür ve malzemenin iç yapısını ortaya çıkarır. Kabaca geliştirilmiş halihazırda var olan beton duvarlar aynı zamanda bir azaltma ve yansıtma hibridini de yaratmaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Caddeye ve yan parsellere doğru bina kapalı görünüyor ve komşuluktan kaçınıyor. Tek renkli içini gür yeşilliklere çeviren sadece bahçeye doğru açılıyor. Büyük cam döner kapılar, tüm yaşam alanını, sanatçı Tita Giese tarafından tasarlanan bambu vahası, ağaç gövdeleri, avuç içi ve mantar vahalarına açıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgileri:
Proje: Casa Morgana
Mimarlar: J. MAYER H. ve Ortağı, Architekten mbB. Hans Schneider, Jürgen Mayer H., Fabrizio Silvano, Han Bi, Huang Guanxi.
İşbirliği Ortağı: Michael Hartmann Architekten BDA
Cephe Mühendisi: Knippers Helbig, Berlin
Plantasyon: Tita Giese

 
Kaynak: www.architectmagazine.com

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir