KIR VE KENT YAŞAMININ BRLEŞTİRİLMESİ… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
KIR VE KENT YAŞAMININ BRLEŞTİRİLMESİ…
Share 24 Ağustos 2019

Tasarımcı Zeller & Moye, Meksika kırsal yaşamını Casa Hilo konut prototipiyle birleştiriyor
Editör: Sydney Franklin

 

 

 

 

 

Casa Hilo, Meksika’da kırsal topluluklar için yapılmış modüler bir konut prototipidir. (Jaime Navarro)

 

 

 

Mexico City merkezli Studio Zeller & Moye, özellikle ılık, kırsal yerler için özel olarak hazırlanmış sürdürülebilir, modüler bir konut prototipi geliştirdi. 260 metrekarelik tek aile evi olan Casa Hilo, çeşitli konfigürasyonlarda ve merkezi bir omurgasız birbirine bağlı boşluklarla düzenlenebilir somut bir çerçeveye sahiptir.

 
Uyarlanabilir mimari, kırsal bölgelerdeki düşük gelirli Meksikalı ailelerin, etrafını çevreleyen topraklarla ve diğer yerlilerle etkileşime girmesinden esinlenmiştir. Zeller & Moye, bu alanların yaşam koşullarını incelemek ve ardından Meksika’daki Coquimatlan’da bir dizi ev oluşturmak için tasarımlarını biçimlendirmek için sosyal konut grubu INFONAVIT ile işbirliği yaptı.

 

 

Ev içindeki dört oda sadece kendi bireysel beton çatıları ve dış kolonlarıyla birbirine bağlanır.

 
Mayıs ayında tamamlanan Casa Hilo’nun temel düzeninde, aralarında açık yeşil teraslar bulunan, her biri kendi ön kapısına ve çatı terasına sahip ayrı bir kutu şeklindeki bireysel odalar bulunmaktadır. Bu prototip iki yatak odası, bir yemek odası olarak ikiye katlanan bir mutfak ve bir banyo içermektedir.

 

 

 

 

 

 

Sakinlerin yiyecek ya da satış için kendi bitkilerini yetiştirebilecekleri bahçeyi oluşturan açık alanlar, modüler yapılar tarafından hafifçe gölgelenir ve iletişim için hoş bir mikro iklim sağlar. Tasarım ekibi, güzel günler için bir açık hava küveti, odun sobası, banklar ve başka bir yemek masası ekledi.

 
Sıcak aylarda, beton çerçevedeki katı duvarları oluşturan kerpiç bloklar, ekstra nemi emerek iç mekanı soğutur. Pencereler ve kapılar, büyük bambu kafes yapılardan yapılmıştır ve dışa açıldığında gölgede olduğu gibi hava sirkülasyonu sağlar. Mimarlara göre, konut ailenin ihtiyaçlarına göre genişletilebilir, ancak Casa Hilo’da sadece dört oda bulunuyor.

 

 

Adobe blokları evin içindeki nemi emmeye yardımcı olur. (Jaime Navarro)

 
Zeller ve Moye’nin müdürleri Chrisoph Zeller ve Ingrid Moye, Casa Hilo’nun deneysel gelişimine öncülük etti. Her iki mimar da eskiden SANAA ve Herzog & de Meuron’da çalıştı. Firmanın daha önce tamamladığı işler arasında Mexico City’deki 1930’larda yeniden düzenlenmiş bir konak ve çeşitli mobilya koleksiyonları yer alıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: www.archpaer.com

 

 


Yorum yazmak için


  Projenin temel amacı, şehir idaresi, kamusal sosyal eylem merkezi ve yerel polis karakolu da dahil olmak üzere çeşitli işlevleri tek bir binada birleştirerek Etterbeek yönetiminin kimliğini yeniden tanımlamaktı. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org