Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim
ANA SAYFA
BITWISE Şirket Merkezi…
Share 7 August 2019
Tasarım: Architectural Studio of Work – Aholic (ASWA)uxazyvvavydrfdxb

ASWA, Tayland Samutprakarn’da Bitwise Genel Merkezi için yenilikçi görünümlü geometrinin oluşturulmasına yönelik olarak projenin hedefleri ve kısıtlamaları arasındaki dengeyi araştırıyor.
Bitwise uzun zamandır  Tayland endüstrisinde tecrübesi olan bir klima üreticisidir. Merkez bina tasarımı, kavramsal organizasyonun imajı ve kimliği ile gerçekleştirildi. “İnovasyon” u yeniden düşünmek konsepti bina biçimine uygulandı.
Düzenleme nedeniyle inşa edilebilir alanın sınırlaması dahilinde gereken tüm bağlam, kriterler ve fonksiyonlar, iki bölüme ayrılabilen 26×28 m alan. Birinci bölüm – birinci ve ikinci kat – ana yaklaşma, bırakma ve giriş alanı için alanın dörtte birini çıkardı. Birinci katın kalan alanı bir resepsiyon alanı ve daha sonra toplantı odaları olup, ikinci kattaki sergi alanına, toplantı odasına ve geniş bir konferans alanına dönüştürülmüştür. İkinci bölüm – üçüncü ve dördüncü katlar – binanın ilk bölümünde, 26×28 m’lik bir sınırlama alanı olan ve fiziksel olarak daha büyük olan kamusal alandan daha büyük olan şirketin ofis alanı olarak hizmet vermektedir. Dördüncü kat ayrıca binanın şeklini oluşturmak için gerileme düzenlemesinin bir sınırlamasına sahiptir.
Bir mimari yapı için, geleneksel sütun yapısı, yalnızca istenen işlevselliğe değil, aynı zamanda şirketin Bitwise Genel Merkezi için imaj markalaşmasına yönelik bir yaklaşım oluşturacak şekilde elimine edildi.
Üçüncü ve dördüncü kattaki yaklaşık 1.500 m2 kapasiteye sahip olan alan için, ana yapıdan 14 metre uzağa çıkabilme ve düşme alanının üzerinde çelik makas kullanarak çıkıntı yapabilme olasılıkları denendi. Makas yapısı ayrıca üçüncü katın iç mekanında da görünür ve yapının bu üçgenlenmiş geometrik desenleri, binanın dış kabuğunun cephe kaplama deseni için seçilmiştir. Güney ve batı cephesi için çift katmanlı dış kabuk, formları bir klimanın havalandırma kanatlarına benzeyen alüminyum panjurlar gibi gereksinimlerin çözümüdür. Panjurlar, doğal ışığın ve dış ortamın bulunduğu ortamda karşılanır.
Bitwise Genel Merkezi, mimarlık, mühendislik ve inşaatın, bir binanın fiziksel ve işlevselliğinin tasarlandığı kavramsallaştırma ve geliştirme sürecinin bir parçası olduğu, yalnızca sahibinin gerçek kimliğini temsil etmek için değil, aynı zamanda doğuştan gelen bir deneydir.
Proje Bilgisi:
Proje: Bitwise Genel Merkez
Mimarlar: Çalışma Mimari Atölyesi – Aholic (ASWA). Phuttipan Aswakool, Chotiros Techamongklapiwat
Kaynak: www.architectmagazine.com

Yorum yazmak için


Tasarımcı Zeller & Moye, Meksika kırsal yaşamını Casa Hilo konut prototipiyle birleştiriyor Editör: Sydney Franklin           Casa Hilo, Meksika’da kırsal topluluklar için yapılmış modüler bir konut prototipidir. (Jaime Navarro)       Mexico City merkezli Studio Zeller & Moye, özellikle ılık, kırsal yerler için özel olarak hazırlanmış sürdürülebilir, modüler bir konut [...]
ARŞİV
Subscribe