Şirince’ye mermer ocağı planı… "Rant peşinde koşanlara tüm kapıları açıyorlar” - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Şirince’ye mermer ocağı planı… “Rant peşinde koşanlara tüm kapıları açıyorlar”
Share 1 Ağustos 2019

Prof. Dr. Ali Nesin Şirince’deki Matematik Köyü’nün 1 km. uzağına mermer ocağı açılacağını duyurdu. Bu karar “Şirince’nin sonu demektir” dedi.

 

 

 

 

 

Ali Nesin Facebook hesabından yaptığı paylaşımda “Matematik Köyü’nün 1 km uzağına mermer ocağı yapma kararı almışlar. Bu karar Şirince’nin, zeytinciliğin, turizmin ve Köyümüzün güzelliğinin, belki de kendisinin sonu demektir. Matematik Köyü’ne yapı izni vermeyenler, okul kurmamızı engellemeye çalışanlar, doğayı tahrip edenlere, rant peşinde koşanlara tüm kapıları açıyorlar.” dedi.

 

 

İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI

 

 

Change.org’da da mermer ocağı açma planının durdurulması için imza kampanyası başlatıldı. Kampanya metninde mermer ocağının Şirince’ye 2 bin, Matematik Köyü’ne bin metre uzaklıkta olacağı belirtildi.

 

“Zeytin ağaçlarıyla dolu bu alanda planlanan proje, yerleşim yerine ve ormanlık alanlara yakın olması sebebiyle doğal ve kültürel mirasımız için tehlikelidir. Böyle bir projenin yaşama geçmesi bölgenin ekosistemini yerle bir edecektir.” denildi.

 

 

Mermer ocağının Şirince turizmini olumsuz etkileyeceği ifade edilen metinde şu ifadelere yer verildi: çevreye yayılacak toz bulutu nedeniyle tarımın da olumsuz etkileneceği ve bölgedeki meyve çeşitliliği, toprak niteliği kimyasal atıklar nedeniyle bozulacaktır. Geçimini tarımdan sağlayan aileler büyük bir tehditle karşı karşıyadır. Verimli tarım alanları, çevreye zararı inkar edilemez olan bu projeyle yok olacaktır. Kimyasal atıkların bir diğer etkisi yeraltı suları üzerinde görülecektir. Atıklar sızarak yeraltı sularını kirletip içme suyunun zehirli hale gelmesine neden olacaktır. Tüm bu mağduriyetler dikkate alınarak yapılmak istenen Mermer Ocağı Projesi’nin bir an önce durdurulması gerekmektedir. (Tarafsız Haber Ajansı)

 

 

 

 

Kaynak : Cumhuriyet


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org