UNIC:Paris’te bir farklılık… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
UNIC:Paris’te bir farklılık…
Share 24 Temmuz 2019

Tasarım: MAD Architects

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
“UNIC,” MAD Architects’in Avrupa’da ilk inşa ettiği proje tamamlanmak üzere. Ma Yansong liderliğindeki MAD, projeye yerel Fransız firma Biecher Architectes ile birlikte uluslararası bir tasarım yarışmasıyla 2012 yılında ödüllendirildi. Paris’in 17. bölgesinde bulunan Clichy-Batignolles, kentin yeni gelişen bir bölgesidir. UNIC, 10 hektarlık yeşil bir alan olan Martin Luther King Park’ın bitişiğinde öngörülen karma kullanım master planının bir parçası olarak ortaya çıkıyor. Paris’i tanımlayan statik Haussmann apartman bloklarının aksine, MAD’in projesi, kentsel ortamda doğa ile etkileşimi ile karakterizedir. Dalgalı döşeme plakaları, bir dizi teras oluşturarak dış mekanlarda geniş bahçeler ve balkonlar içinde dinamik alanlar yaratır. Asimetrik seviyelerin her biri, bina yükseldikçe hafifçe vurulur, üst katlar çevredeki şehir ve Eyfel Kulesi’nin panoramik manzarasına sahiptir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Clichy-Batignolles, Fransız ve uluslararası mimarlık firmalarının Paris’te yeni bir iş birliği yapmalarını sağlar. Mahallenin yeniden etkinleştirme planı, yeni konut binalarının yanı sıra diğer topluluk kaynaklarını da içermektedir. Alan, her biri mimarlık şirketleri ve geliştiricilerinden oluşan bir gruba atanan dokuz alana bölündü. Yarışmayı kazandıktan sonra, bu gruplar her takımın projesini mahallenin daha büyük programı dahilinde görüşmek üzere düzenli olarak bir araya geldi. Özellikle makro ölçekli kentsel planlardan sürdürülebilir topluluk gelişimi, kaynak paylaşımı, enerji yönetimi ve nüfus demografisi gibi mikro ölçekli ayrıntılara kadar olan konuları araştırmak için bir dizi çalıştaya katıldılar. MAD’in tasarımı, bu atölye çalışmalarının geliştiricileri, mimarları ve Clichy-Batignolles sakinleri ile yapıldı. Buna ek olarak, “UNIC” için yerleşim alanı hem özel konutları hem de uygun fiyatlı konutları içerir, böylece mahallenin dinamiklerini zenginleştirir.
Bu gelişen sosyo-ekonomik sınırda yer alan “UNIC” geleneksel konut tipolojisini yeniden yorumluyor. Tasarım, komşu yeşil parkı dikey olarak uzatan kıvrımlı taban plakaları ile karakterize edilmiştir. Konut yoğunluğunu yükseltilmiş bahçelerle birleştirerek, proje mimarlık ve doğa arasındaki sınırı bulanıklaştıran yukarı doğru büyüyen bir organik düzenlemedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Aynı podyumu uygun fiyatlı konutlarla paylaşan ortak programlama, anaokulunun, perakende alanlarının ve diğer topluluk kaynaklarının zemin seviyesinde eklenmesiyle daha da gerçekleştirildi. Bina ile bir metro istasyonu entegre edilmiştir, bu da toplumu ve mahalleyi daha büyük Paris bölgesine bağlar. Zemin ve doğa arasındaki bağlantıyı gittikçe yoğun ve dikey olarak büyüdükçe değiştiren tipik modern şehirlerin aksine, MAD’in planı doğal alanlarda cömert bir ortam yaratıyor. Paris’in doğayı ve bahçeleri kentsel merkeze ve günlük etkinliklere entegre etme mirasını benimseyen “UNIC” topluluk içindeki ilişkileri aktif olarak geliştirir, mahallenin evrimini temsil eder ve doğanın kentsel çevreye nasıl entegre edilebileceği konusunda çağdaş bir vizyon sunar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projenin Eylül 2019’da tamamlanması bekleniyor.

 

 

Proje Bilgileri:

 
Proje: UNIC
Baş Mimar: MAD Mimarlar. Ma Yansong, Dang Qun, Yosuke Hayano (sorumlu ortaklar), Andrea d’Antrassi, Flora Lee (ortak), Zhao Wei, Wu Kaicong, Daniel Gillen, Jiang Bin, Tristan Brasseur, Juan Valeros, Gustavo Alfred van Staveren, Xin Dogterom , Juan Pablo, Cesar d Pena Del Rey, Natalia Giacomino, Torsten Radunski, Rozita Kahirtseva (tasarım ekibi)
Takım Koordinatörü: BIECHER Architectes
Yönetici Mimar: BIECHER Mimarlar
Yapı Mühendisleri: BECIP – BET Yapı
M / E / P Danışmanı: ESPACE TEMPS – BET Fluides
Peyzaj Tasarımcısı: PHYTOLAB – BET Paysagiste
İç Mimar: Charles Zana
Proje Yönetimi: Artelia
Yapım Aşaması: Vinci Sicra Ile-de-France

 

 

 

 
Kaynak: www.architectmagazine.com

 

1 Yorum
  1. akışkan formlar, su gibi görünüşler…

    Feyza | 24 Temmuz 2019


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org