Georgica Koyu - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Georgica Koyu
Share 10 Temmuz 2019

Tasarım: Bates Masi + Architects

 

 

 

 

 

 

Bates, Masi + Architects, East Hampton, N.Y. çizgi tarzındaki kiremit tarzı evlerin ve ahırların tarihi tipolojisini yenileştirerek Georgica Koyu’nu hem genişleyen hem de daralan geniş bir aile için hem pastoral hem de modern olacak şekilde tasarladı. Atlantik Okyanusu’na bakan bir koyda yer alan evin tasarımı için müşteriler, yerel mimarlardan, çocuklar da dahil olmak üzere tüm gece konaklayan konuklar için olduğu gibi, yalnız çiftler içinde rahat olacak bir yaşam ortamı tasarlamalarını istedi.

 

 

 

 

 

Şirket, New England’ın bağlı çiftliklerinin yerel bina geleneklerinden doğan geometrik, birbirine bağlı yapılar dizisini kavramsallaştırdı. Asıl mülkün mimari tarzı korunmuş ve üçlünün montajını birleştirmek için sonraki iki binaya uygulanmıştır.

 

 

 

 

 

Sedir bölmeler, her birimin amacı arasında hem ayrılma hem de bağlantı oluşturdu: evden mutfağa, mutfaktan ahşap dükkânına ve ahırdan ahşap mağazası. Her bir yapı maksimum mahremiyet ve güneş ışığına izin vermek ve kayar kapılarla çerçeveli merkezi avlu etrafında düzenlenmiş kamusal ve özel alanlar oluşturmak için birbirinden uzaklaşıp yakınlaşırlar. Her bir yapıdaki bağımsız bir mekanik sistem, boş ünitelerde elektrik kullanımını kapatmayı mümkün kılarak enerjiyi korur.

 

 

 

 

 

 

Sınırlı bir malzeme paleti, kaplı çatılara ve yan duvarlara kadar ölçeklendirilmiş yerel sedir zonaları ile aynı ahşaptan kesilmiş perdeler gizlilik ve güneş korumada filtre ışığı sağlar. Kumla doldurulmuş mermer bir kaide, hem evi taşkın düzleminin üstünde yükselterek hem de yağmur suyu akışının kuru kuyularını oluşturarak yerel iklime cevap verir. Özenli değirmencilik, bölgenin tarihi ifadelerini tamamlar ve çiftlikten ilham alan cepheleri maddi ve görsel olarak bağlayan yolları birleştirir.

 

 

 

 
Proje Bilgileri:
Proje ismi: Georgica Koyu
Mimar: Bates Masi + Architects
Yapısal Mühendis: Steven Maresca
Müteahhit: John Hummel ve Özel Müteahhitleri Ortakları
Peyzaj Mimarı: J. Mendoza Bahçeleri
İç Mimar: Erica Millar Designs

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com

 

1 Yorum
  1. Böyle fazlalıkları olmayan bir soyutlamaya Türkiye’de gidilse ve bir yerleşim sitesi yapılsa acaba müşterisi olur mu? Yüksek “kaliteli-kültürlü” konut alıcılarımız acaba bu üründen tatmin olabilirler mi?

    ferhan yılmaz | 11 Temmuz 2019


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org