Sur’un son durumu incelenecek: UNESCO geliyor - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Sur’un son durumu incelenecek: UNESCO geliyor
Share 8 Temmuz 2019

Tarihi Sur’un son durumu incelenecek.

 

 

 

 

 

 

UNESCO, Dünya Mirası Listesi’ne alınan Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzaj Alanı ile ilgili olarak Türkiye’yi ziyaret etmek istediğini açıkladı.

 
UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin (WHC) 43. oturumu, Azerbaycan’ın başkenti Bakû’de devam ediyor. 10 Temmuz’a kadar sürecek toplantıda 2015’te Dünya Mirası Listesi’ne dahil edilen Diyarbakır Surları ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzaj Alanı ile ilgili bir rapor açıklandı ve Türkiye’ye yönelik eleştiriler yapıldı. Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde, 2015 yılı ortalarında ilan edilen sokağa çıkma yasakları sonrasında çok kapsamlı askeri operasyonlar düzenlenmiş, binlerce konut yıkılmıştı.

 
UNESCO’nun raporu, Diyarbakır’daki ilgili dinamikleri harekete geçirdi. Sur’un Yıkımına Hayır Platformu tarafından yapılan açıklamada, “Bölgedeki tüm proje ve fiziki müdahalelerin durdurulmasını talep ediyoruz. Birçok talebimiz dikkate alınmasa ve gecikmeli de olsa bazı gerçeklerin kararda yer alması olumludur. Suriçi’nin yarısı yıkıldı, ama yarısı ayakta ve bunu savunmak da sorumluluğumuz” denildi.

 

 

 

 

Kaynak : Cumhuriyet


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org