Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim
ANA SAYFA
ESKİ MANSATIRDAN OTELE DÖNÜŞÜM
Share 1 July 2019

Vincent Van Duysen, Antwerp’in 19. yüzyıl manastırını “Ağustos oteline” dönüştürdü…

 

 

İç Mekan Tasarımı: Vincent Van Duysen
Editör: Natasha Levy
19. yüzyıl rahibelerinin münzevi yaşam alanları, şimdi Vincent Van Duysen’in geliştirdiği çağdaş iç mekanlara sahip olan Ağustos oteline ev sahipliği yapıyor.
Bir dizi basit ve sıcak malzemeyle donatılan August, yerel olarak Vincent Van Duysen tarafından tasarlandı, böylece misafirlerin “manastır rahibelerinin sade yaşamını” hala hissedebilir hale getirdi.

 

 

 

 

 

Otel, tamamen yeşil bir yaya bölgesi olan Antwerp’in sekiz hektarlık bir bölgesi olan İngilizler tarafından Yeşil Mahallesi olarak bilinen Het Groen Kwartier’de bulunmaktadır.
Merkezinde, 1800′lerde Ağustos ayında rahibeler tarafından yaralı askerlerin tedavilerinin yapıldığı  kırmızı tuğlalı bir askeri hastane bulunmaktadır. Yerleşim aynı zamanda iki dünya savaşı sırasında hastane olarak işlev görmüştür.
Bu projeyle sitedeki beş bina ve şapel, Ağustos ve tesislerine uyum sağlamak için dönüştürüldü.Daha fazla gösterDaha az göster

 

 

 

 

 

 

Van Duysen, “Saklı mücevherleri ve bahçelerini Ağustos’a çevirme stratejimiz, her şeyden önce sitenin tarihi DNA’sına saygı duymakla başladı ” dedi.
“Otel, kutsal bir yerde olduğunuz gerçeğini ihmal etmeden sakin ve evde hissedeceğiniz bir yer.”
“Geçmişi tamamen sahip olduklarımızı modern bir şekilde tutmak ve yeniden yorumlama çabasını bu projede güzel bir hediye olarak gördük” dedi.

 

 

 

 

 

 

Rahibelerin eskiden uyudukları bina şimdi 44 misafir odasını barındırıyor.
Her biri beyaz duvarlar ve adaçayı yeşili doğramalarla tamamlandı. İtalyan markası Flos’un seçtiği lambaların haricinde dekor, el örgüsü halılarla ve yatakların sonuna yerleştirilen rattan Osmanlı sedirleriyle sınırlandırıldı.

 

 

 

 

 

Konuklar eski şapelin barında bir içki alabilir. Odanın kubbeli tavanları ve desenli yer karoları korunurken, büyük kubbeli tavanı jet siyahı ile boyanmıştır.
Van Duysen, “Siyah unsurlar yeni olanı temsil ediyor, kontrast sağlıyor ve projeye çağdaş yaşamı nazikçe getiriyor.” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

Taş renkli kanepeler ve gri deri koltuklar baştan aşağıya kesilmiştir. Bunlar – yatak odalarındaki yumuşak mobilyalar ile birlikte – Van Duysen tarafından İtalyan yaratıcı yönetmen Molteni & C fikirleriyle oluşturuldu.
İçki şişelerini açıkça gösteren raflar, doğrudan vitraylı bir pencerenin altında belirir.

 

 

 

 

 

Otel, yaşam tarzı nesnelerin küratörlüğünü satan bir kaplıca ve mağazanın yanında sıra, kendi restoranına da sahiptir. Şapelin etrafından geçen ve yerel olarak yetiştirilen araçlarla yapılan mevsimlik yemekler sunan geniş bir koridoru kaplar.

 

 

 

 

 

Vincent Van Duysen 1990 yılında kendi adını taşıyan stüdyosunu kurdu ve o zamandan beri bir çok mimari ve iç mimari projesine imza attı.
Bunlar arasında bir İtalyan palazzo’sunu andıracak şekilde tasarlanan New York’taki Molteni & C showroom ve Hamburg’da merdiven benzeri raflar ve tıknaz taş lavabolar bulunan bir Aesop mağazası bulunmaktadır.

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen


Yorum yazmak için


Tasarım: Bjarke Ingels Group (BIG) Amager Bakke olarak da bilinen CopenHill, Kopenhag’ın dünyanın ilk karbonu olma hedefine uyum sağlayarak hedonistik sürdürülebilirlik kavramını benimseyen, bir kayak pisti, yürüyüş parkuru ve tırmanma duvarı ile bezeli yeni bir atıktan enerji santrali türü olarak açılıyor. CopenHill, sosyal altyapıyı mimari bir dönüm noktasına dönüştüren, kentsel rekreasyon merkezi ve çevre eğitim [...]
ARŞİV
Subscribe