Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim
ANA SAYFA
ŞAPEL KORO ALANINDAN KÜTÜPHANEYE…
Share 12 June 2019

Concourse House’daki Çocuk Kütüphanesi

Tasarım: Michael K Chen Architecture

 

 

 

 

 

 

Şapel Koro alanı kütüphaneye dönüşünce, çocuklara daha geniş yaratıcı bir geçiş alanı sağlamış oldu.

 

 

Concourse House, kadın ve çocuklarına, 1991′den beri Bronx, NY’daki Grand Concourse’deki dört katlı duvar yapısından sağlam bir konut ve hizmetler sağladı. Tesiste, korolu, namlu kemerli, çift katlı eski bir şapel bulunuyordu. Yukarıdaki çatı katı, bu 1930′larda binanın inşaatı sırasında koro için yapılmıştı. Son zamanlarda, New York merkezli Michael K Chen Architecture (MKCA), 250 metrekarelik çatı katını Concourse House’nun genç sakinleri için bir kütüphaneye dönüştürdü.

 

 

 

 

 

 

Müdür Michael K. Chen, AIA, kar amacı gütmeyen kuruluşlara bağışçı Kate ve Julie Yamin tarafından tanıtıldı. Kütüphanecinin eğittiği annesi tarafından etkilenen yaşam boyu okuma sevgisinin tasarım yaklaşımını belirlediğini söyleyen Chen, bu durumu şöyle açıklıyor: “En büyük kaçışlarımın tümü kitaplardaydı” diyor. Concourse House’da yaşayan çocuklar evsizlikten geçiyorlar ve “kendi kitaplarına sahip değiller” diyor. “Bir kütüphane çocukluğun özel bir parçasıdır – kitapların kazanabileceği keşif, öğrenme ve hayal gücüne erişebilmek için idealdir” diye devam ediyor…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MKCA, çıkmalara karşı daha büyük bir koruma sağlamak için koronun mevcut korkuluğunun önüne kapsül şeklindeki bir raf ünitesini (aynı zamanda disko-dikdörtgen olarak da bilinen bir form) yerleştirdi. Yarık biçilmiş beyaz meşe rafları yaklaşık 5 fit yüksekliğindedir ve alanın çocuklar için korkutucu olmamasını sağlarken kitap deposunu en üst düzeye çıkarmak için tasarlanmıştır. Bir dizi aralıklı ahşap dübel, ünitenin arkasını oluşturur ve hem ışığın hem de havanın kütüphaneye girmesine izin verir. Chen, “Ölçeği kalibre ettik, böylece elementler büyük, ama biraz sevimli” dedi. “Tek bir alan olmasına rağmen, küçük bir samimiyet cepleri yaratmaya çalışıyorduk. Örneğin, küçük bir masa toplantılar, danışmanlık ve şiir yazma atölyeleri için “ofis” burada kullanılmıştır” diye devam etti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tasarım okumak için farklı ayarlar sunar; sağlam yüzeyli bir okuma masası, alçak raflarda saklanan eğlenceli döşemeli torbalar ve sınırsız oturma seçeneği sunan rahat, renkli bir halı ile bütünlenmiştir. New York merkezli Studio Proba’dan Alex Proba tarafından tasarlanan özel halıda, mekanın nasıl kullanılacağını belirten “harita” yapan cesur soyut formlar bulunuyor. Chen, “Bir hikaye anlatan bir insanın etrafında bir daireye oturabileceğinizin sinyallerini veriyor” diyor. Yığının yüksekliği değişir ve çocukların oturması daha muhtemel olan merkezde daha peluştur. Aydınlatma için, Chen duvardaki bir çift aplikle destekleyerek tonozlu tavandan dört küre şeklinde kolye armatürü askıya aldı.

 

 
Kaynak: www.architectmagazine.com

 


Yorum yazmak için


Tasarım: GWWO Architect   Morven Müzesi ve Bahçesi ile birlikte kullanılıyor ve tarihi konağa bitişik yeni bir Tercüme Merkezini şu anda GWWO tasarlıyor. Tasarım, 2008 Müze ve Bahçe Ana Planı’nın gözden geçirilmesini ve yeniden değerlendirilmesini gerektirmiştir. GWWO, master plandaki tüm ayarlamalar için onay almak üzere Princeton Borough Tarihi Koruma İnceleme Komitesi ve New Jersey Tarihi [...]
ARŞİV
Subscribe