Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim
ANA SAYFA
BAHÇE TUVALETİ…
Share 31 May 2019

Tasarım: LAAB Architects
LAAB Architects tarafından tasarlanan Garden Restroom, Hong Kong’daki Salisbury Garden’da ödüllü bir kamu tuvaletidir. Geleneksel bir kutulu yaklaşımın aksine, tuvalet tasarımımız, kullanıcı deneyimini optimize etmek için mahremiyet duygusunu korurken, tuvalete doğal bir ortam (örn. Güneş ışığı) getirerek kamusal ve özel alan arasındaki sınırı zorlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ayrıca bitişik binaların mimari dilini ödünç alarak ve Garden Restroom’u tasarlamak için ahşap kanatçıkları kullanarak tutarlı bir Salisbury Garden deneyimini sürdürüyoruz. Diyagonal eğimli çatı, dinamik bir mekansal deneyim yaratır ve uzaktan ayakta duranlar için görsel bir sürpriz sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Tuvaletin içinde, altındaki ampulleri, hoparlörleri ve egzoz fanlarını gizlerken, gizlilik duygusuyla bir muhafaza oluşturmak için eğrisel bir duvar inşa ediyoruz. Bahçe tuvaleti akan suyun sesini çalar, kullanıcılar rahat ve kolay bir şekilde mahremiyet anının tadını çıkarabilirler.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sketch

 

 

 

Ayrıca, Victoria Limanı ve Salisbury Yolu’nun tarihi manzarasına sahip mozaik duvar resimleri kuran Tsim Sha Tsui’nin tarihi önemini de belgeliyoruz. Girişte yalnızca belirli bir açıdan algılanabilecek çarpıtılmış görüntüler üretmek için anamorfik bir perspektif kullanıyoruz. Ayrıca, “Back Alley” ve “Vacuum Toilet” gibi kabin kapılarının arkasındaki tuvalet tipolojisini gösteren Hong Kong tuvalet gelişimini de belgeliyoruz.

 

 

 

 

 
Bahçenin dışında yer alan Restroom, taş heykelli bir çeşme ve bir lavabo içermektedir. Eğrisel şekil, Bahçe Tuvaletinin profiline tepki verir; Dinamik form aynı zamanda yetişkinlerin ve çocukların farklı boylarına hitap eder. Merkezdeki yeşil bitkiler, ziyaretçilerin bahçede dinlenmeleri ve yenilenmeleri için rahatlatıcı bir ortam sunar.

 

 

 

 

 

 
Garden Restroom, Japonya İyi Tasarım Ödülü, Asya için DFA Tasarım Ödülü ve AIA (Uluslararası Bölge) Ödülü gibi çeşitli tasarım topluluklarından övgüler aldı.

 
Proje Bilgisi:
Mimarlar: LAAB Mimarlar
Yer: Salisbury Bahçesi, Hong Kong
Alan: 100.0 m2
Proje Yılı: 2017
Fotoğraflar: Studio UNIT Ltd., DCinematic
Üreticiler: Fenix, STARON
Proje Adı: Bahçe Tuvaleti

 

 

 

 
Kaynak: www.arch2o.com

 


Yorum yazmak için


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Söğütlüçeşme için hazırladığı plana itiraz eden Kadıköylüler, arazinin yeşil alan olarak kullanılmasını talep etti             Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, mülkiyeti TCDD, İBB ve Maliye Hazinesi’ne ait olan Söğütlüçeşme İstasyon alanı için yeni bir planı askıya çıkarmıştı.     Yeni hazırlanan planla birlikte gar sahası 42 bin 451 metrekareyi kapsayacak. Proje [...]
ARŞİV
Subscribe