Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim
ANA SAYFA
İran’dan bir tasarım: Natanz Villa
Share 13 May 2019

Tasarım: White on White Studio

 

 

Natanz’ın banliyölerinde bulunan bu küçük arsa, inşaat için sınırlı bütçeli, rahat bir villanın evi haline gelmek için seçildi. Müşterinin temel talebi, mahremiyetini koruyarak tüm iç alanlar için güneydoğu yatay bahçelere yönelik görüşü korumaktı. Yukarıda belirtilen kaygıya ek olarak, nükleer tesislerin bulunduğu bu bölgenin politik önemi nedeniyle, materyallere ve profesyonel işgücüne sınırlı erişim vardı. Bu, müşteriyi yalnızca yerel malzemeleri kullanmaya zorladı.

 

 

 

 

Nataz şehir koduna göre, pilot seviyesinin üstündeki sadece bir kat inşa edilmesine izin verildiğinden ve pilot seviyesinin güneydoğudaki düz bahçeler üzerinde herhangi bir görüşü olmadığından, pilot seviyesini olduğu kadar açık bırakmaya karar verildi. mümkün ve tüm fonksiyonel ihtiyaçları birinci kata aktarın. Tüm alanları tek bir yere yerleştirdikten sonra, asıl zorluk tüm alanların görünümünü korumaktı.

 

 

 

 

 

 

Tasarım, kamusal alanları (oturma odası, mutfak) ve özel alanları (yatak odaları, banyolar) iki bağımsız kutu olarak ayırmakla başladı. Bağımsızlıklarını korurken tüm iç mekanların bahçelere bakmasını sağlayacak tek yapılandırma, ortak bir zemin oluştururken, kutuları L şeklinde bir biçimde yan yana koymaktı.

 
Public Street ile paylaşılan tek duvar olan batı duvarı, tatsız batı ışığını koruyan ve mülkün mahremiyetini koruyan tuğla dokusu ile kaplandı. Mutfak ve oturma odası dahil bahçelere bakan duvarlar için zeminden tavana kadar geniş pencereler yerleştirilmiş, bu pencerelerin büyüklüğü yatak odalarında daha küçüktü.
 

 

 

 

Bu projede kullanılan ana malzemeler, her ikisi de bölgenin yerel malzemeleri olan geleneksel tuğla ve granit taşlarıdır. İnşaatta yerel bir malzeme kullandığımızda, müşterinin başkentten Natanz şehrine malzeme nakliyesi konusundaki endişeleri azaldı; ayrıca bölgedeki yerel istihdama katkıda bulundu ve müşterinin sınırlı bütçesini karşıladı.

 

 

Proje Bilgisi:

 
Mimarlar: Beyaz Beyaz Stüdyo
Proje Yılı: 2016
Proje Alanı: 200.0 m2
Müteahhit: Abbas Arefnazari
Fotoğraflar: Arash Ashourinia
Proje Yeri: Natanz, İran
Baş Mimarlar: Faezeh Arefnazari-Ruhollah Rasooli

 

 

 

 

 

Kaynak: www.arch2o.com

 


Yorum yazmak için


Gelgit, Londra’nın güneydoğusundaki Thames Nehri boyunca uzanan 3 mil uzunluğundaki bir doğrusal parktır ve ilk aşama bu Temmuz’da açılacaktır. Editör: Elizabeth Fazzare           AD100 Diller Scofidio + Renfro, Londra’nın New York’taki High Line’a benzeyen ilk yüksek lineer parkını tasarlamak için Neiheiser Argyros ile işbirliği yaptı. Bir dizi platform Greenwich Yarımadası’ndaki Thames [...]
ARŞİV
Subscribe