Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim
ANA SAYFA
Denning Evi
Share 6 May 2019

Tasarım: Ennead Architects

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Denning House, Knight Hennessy programının bilginleri için bir merkez olan kampüs merkezinde bir buluşma yeridir. Aynı zamanda, ayrı bir yer, çevresindeki üniversitenin merkezinden sessiz bir sığınak. Stanford’daki 7 farklı lisansüstü programdan hazırlanan bursiyerlere bir merkez sağlamak üzere tasarlanan yeni bina, bireysel çalışmalara uygun hem içeride hem de dışarıda, resmi ve gayri resmi, büyük ve küçük çeşitli toplantı, sınıf ve yemek alanları sunuyor. küçük toplantılar veya büyük olaylar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lagunita Gölü’nün kenarındaki alan olağandışı bir alandır: eskiden bir park yeri olan, buradaki manevra edilen Stanford kampüsünden çok, orjinal manzaraya benzeyen, yoğun olarak ormanlık bir Kaliforniya meşe ağaçları manzarası ile çevrilidir. Bu ağaçların çoğu gölün arka tarafında, on beş metre yüksekliğindeki bir yamacında, gölün bir manzarasını elde etmek için geçilmesi gerekiyor. Üstte bir kez, ancak gölün panoramik manzarası ve güneybatıya uzaklıktaki tepeler tepeyle ödüllendirilir.

 

 

Bina tasarımı, programın tersine çevrilerek, yemek, sınıf ve salonlar dahil olmak üzere geniş kamusal alanların, ikinci kattaki görkemli manzaradan tam olarak yararlanabilmeleri için yerleştirilerek bu alan koşulundan faydalanmaktadır. Bunlar zemin kattaki idare, konferans ve ev arkası tesislerini aşıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 
Bina tasarımı, programın tersine çevrilerek, yemek, sınıf ve salonlar dahil olmak üzere geniş kamusal alanların, ikinci kattaki görkemli manzaradan tam olarak yararlanabilmeleri için yerleştirilerek bu alan koşulundan faydalanmaktadır. Bunlar zemin kattaki idare, konferans ve ev arkası tesislerini aşıyor.

 

 

Biri binaya yavaşça kıvrımlı, eğimli bir tahta ile yaklaşır, bu da zemini yavaş yavaş terk eder ve bir “ön sundurma” ve lobi alanı sunar. Buradan, dizi, şimdiye dek tamamen gizlenmiş olan, geniş görüş açısını yavaş yavaş ortaya çıkaran, yavaşça yükselen zarif bir sığ merdivenle daha da zayıflatılmıştır. Hafifçe eğimli bir tavan, merdivenin soluna ve sağına yükselir ve göle doğru yükselir; Buradaki ana alanlar, göl boyunca kesintisiz bir güverte oluşturarak, sığ bir kemer cephesi boyunca dizilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu aygıtlar ve Douglas köknar ağacı yapısının ve iç kısımdaki yüzeylerin ve dış cephe selviğinin kullanılmasıyla bina, etrafındaki kampüsten uzakta bulunan, ağaçların içinde gizlenmiş ancak ikonik Kaliforniya’ya bakan bir ağaç evi gibi hissediyor Stanford ünlü olduğu ötesinde manzara. Bu şekilde Stanford için farklı türde bir bina, ancak yeri çok fazla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Proje: Denning House, Stanford, Clif
Müşteri: Stanford Üniversitesi
Mimar: Ennead Architects, New York. Tasarım Ortağı: Richard Olcott; yönetim ortağı: Timothy Hartung; proje mimarı / menajeri: Emily Kirkland; proje yöneticisi: Steven Peppas; Takım: Margarita Calero, Charles Wolf, Haitao Zhou, Ann Wright
Görsel İşitsel Tasarım: Görsel İşitsel Tasarım Grubu (AVDG)
Özellikler: Yapı Teknik Özellikleri, Inc.
Yapısal: Degenkolb Mühendislik
İnşaat: Devcon İnşaat A.Ş.
Elektrik: Mühendislik Firmaları
Manzara: Gustafson Guthrie Nichol
Aydınlatma: Horton Lees Brogden Aydınlatma Tasarımı
Yangından Korunma, Sıhhi Tesisat: Huey Mühendislik
İnşaat: JRM İnşaat Yönetimi
Sivil Site: MacKay ve Somps
Akustik: Robert F. Mahoney Ortakları
Mekanik, Sıhhi Tesisat: Taylor Engineering,
Yemek Servisi: RAS Tasarım Grubu
Tabela: Kate Keating Ortakları
Donanım: Glezen Fisher Grubu
Boyut: 1.700 metrekare

 

 

 

 
Kaynak: www.architectmagazine.com

1 Yorum
  1. üniversite yapısı olması yönüyle ilginç. oldukça serbest ve doğayla yakın bir ilişki kurulmuş.

    olcay taşçı | 9 May 2019


Yorum yazmak için


Gelgit, Londra’nın güneydoğusundaki Thames Nehri boyunca uzanan 3 mil uzunluğundaki bir doğrusal parktır ve ilk aşama bu Temmuz’da açılacaktır. Editör: Elizabeth Fazzare           AD100 Diller Scofidio + Renfro, Londra’nın New York’taki High Line’a benzeyen ilk yüksek lineer parkını tasarlamak için Neiheiser Argyros ile işbirliği yaptı. Bir dizi platform Greenwich Yarımadası’ndaki Thames [...]
ARŞİV
Subscribe