Mimarlar Başkent’in yaralarına ilişkin “kent acil servis” hizmeti sunacak - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Mimarlar Başkent’in yaralarına ilişkin “kent acil servis” hizmeti sunacak
Share 3 Mayıs 2019

AnkaRA Restorasyon atölyeleri ile öncelikli ve iyileştirici önemler planlanacak

 

 

 

 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Kent İzleme Merkezi bünyesinde Başkent’in 25 yıllık tahribatının ardından Ankara’da acil olarak ele alınması gereken alanlara ilişkin AnkaRA Restorasyon Atölyeleri  çalışmalarına başlıyor. Mimarlar Odası Ankara Şubesi Kent İzleme Merkezi Danışma Kurulu uzmanlarının eşliğinde öncelikle ulaşım, doğal ve kültürel varlıklar ve tarihi yapılar, planlama, kent kimliği ve sanat, kentsel yaşam ve hukuksal süreçler başlıkları adı altında 6 atölye çalışması yapılacak.

 

 

 Ankara’ya “kent acil servisi” hizmeti sunacağız

 

 

Konuya ilişkin bilgi veren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Gökçek’in elinde Ankara 25 yıllık büyük bir tahribata uğradı. Tahribatların yüzde 50’sini yürütülen mücadele ile engelleyebildik. Şimdi Kent İzleme Merkezi’ndeki uzman hocalarımızla birlikte Ankara Restorasyon Atölyelerine katılmak ve Ankara’ya dair çözüm üretmek fikir üretmek isteyen herkes ile Ankara’nın iyileştirici ve öncelikli adımlarını planlamaya çalışacağız. Yani “Kent Acil Servis” hizmeti sunacağız. Mücadelede biriktirdiğimiz bilgi birikimini, üniversitelerin mimarlık fakülteleri ile ürettiğimiz teknik birikimi Ankaralıların hizmetine sunacak olanakları yaratacağız. Artık Ankara’nın yaralarını sarma zamanı, Cumhuriyet’in kurucu mekanı Ankara’yı dayanıklı ve yaşanabilir hale getirmek için hep birlikte bir kez daha ellerimizi taşın altına koyuyoruz. 4 Mayıs’ta Mimarlar Odasında saat 10-15.00 arasında ilki düzenlenen Atölyeler katılmak isteyen herkese açık”  dedi.

 

 

Ankara atölyelerinin birincisi 4 Mayıs 2019 Cumartesi saat 10.00-15.00 arasında Mimarlar Odası Ankara Şubesi toplantı salonlarında gerçekleşecek.

 

 

 

 

Kaynak : Mimarlar Odası Ankara Şubesi 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org