Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim
ANA SAYFA
ING Bank Türkiye
Share 29 March 2019

Tasarım: Bakırküre Mimarlık

ING Bank Türkiye Şube Yenileme Projesi, İstanbul’da önemli bir finans alanında yer almaktadır. Başlangıç noktası olarak, mevcut çalışanlarla bir proje çalışması yaptık. Bakirkure Architects, gereksinimlerini karşılamak için daha dinamik ve ergonomik bir ofis atmosferi yaratmak için ihtiyaç ve beklentilerini analiz etmeyi amaçlamaktadır.

 

 

 

 

Çalıştay sonuçları, katılımcıların çoğunluğunun renk şeması, iş istasyonu yerleştirme ve mekan organizasyonundan memnun olmadığını göstermektedir. Hiyerarşi sorunu; yüz yüze görüşmelerde, insanlara göre – yöneticilerle ayrılmış odalar dahil – “otoriteyi” belirten daha büyük masalar sadece alan israfıdır. Bunun yerine, tamamen çalışmayı tercih ediyorlar.

 

 

                                                                Fotoğraf: Gurkan Akay

 

 

Bu analizlerin bir sonucu, Proje tasarım stratejimizi oluşturdu. Kurumun dinamik yapısı, binanın her bölümüne yansıtılmaya çalışılmaktadır. Genel müdür asistanları ve direktörlerin kontrolünü sağlamak için yerleri yerlerin köşelerinde bulunur. Gün ışığının tadını çıkarmak için, iş istasyonları pencere kenarının yanında bulunur. Toplantı odaları gibi gün ışığı gerektiren odalar, daha az iç mekanda bulunur. Binanın mevcut çekirdek yapısını koruyarak, destek üniteleri ve ortak alanlar merkezin etrafına yerleştirilmiştir.

 

 

                                                                             Bodrum Kat Planı

 

 

 

Günümüz teknolojisinin olanaklarından yararlanarak, mobil çalışma köşeleri oluşturulmuştur. Çalışmak için alternatif bir bölge sağlayan mobil açık ofis organizasyonu anlayışı içinde, standart iş istasyonları ortak çalışma için paylaşılan masalara kaydırılır. “Kişisel masalar” çoktan gitti ve çalışanlar için geriye kalan tek şey dizüstü bilgisayarlarıyla nerede çalışacaklarını seçmek.
“Hareketlilik” terimi, yalnızca yeni ING Bank Türkiye Genel Müdürlük ofisindeki bir iş etkinliği ile ilgili değildir. Yine de, kablosuz veri altyapısı ile birlikte binanın her tarafında. Neden bir kişinin masa başında olmadığı bir sabit telefona ihtiyacı var?

 

 

 

 

 

Açık tavan yerine açık tavan kullanılır, mekan algısını değiştirir. Ofis ve toplantı odaları için jet nozul püskürtme teknolojisi kullanılmaktadır.
ING bankasının genç ve dinamik personeli için, ‘her evden daireye değişen’ ev konforu ‘oturma alanları ve oyun alanları yaratıyoruz. Ayrıca mutfak anlayışına yeni bir bakış açısı getiriyor ve içinde bir şeyler kapmak ve içmek için kap kafeler yaratıyoruz.

 

 

 

 

Mekanı yönetirken, ortak alanlar tüm binada önemli bir rol oynamaktadır. Örneğin, ING bankası Canteen ile insanlar hem ihtiyaçlarını karşılar hem de toplanarak sosyalleşecekleri bir alan bulurlar.
Ayrıca, gıda mahkemesi birden fazla kullanım için onu bölerek projenin kalbi haline geldi. Bu yeni esnek işlevler, sosyal merdivenler, kış bahçesi ve basketbol sahası yardımı ile tanışma, okuma ve sosyalleşme sağlar. Bir yemek mahkemesi, günün yalnızca bir saatini kullanmak yerine, çok aktif ve kullanışlı bir alana / alanlara dönüştürülür.
ING Bank Türkiye Genel Merkez Binası Yenileme Projesi, kutunun dışında analiz edilerek, araştırılarak ve düşünülerek tasarlandı, ancak kurumun çalışma yapısına müdahale etmedi. Bu proje, bir çalışma alanını hem verimli hem de eğlenceli hale getirmenin bir örneğini ortaya koyuyor.

 

 

                                                                                        Fotoğraflar: Gürkan Akay

 

 

 

 

Ürün Açıklamaları:

 

 

ING bankasının genç ve dinamik personeli için fikir, yenilikçi bir şekilde ev gibi bir alan yaratmaktı, bu yüzden alanı çevreleyen renk ve reklam çalışmaları kullanıldı, doğal malzemelerin kombinasyonu (taş, ahşap, cam) zemin fikrini destekledi. Kaplama malzemeleri, “Dendro Türkiye” den vinil ve “Ege” den halı, beton ile ve duvarlar için, “Dc Panel & Neteren” den tuğla duvar elyaf panel ve “Jotun” dan plastik duvar boyama kağıdı, “Adalicam” dan bölme için renkli camlarla projede “Ener Yapı” olarak değerlendirilmiştir. Binanın mobilyalarının tamamı “koleksiyon” ile “Nurus” ve “Papatya” ürünleridir, çünkü çok çeşitli tasarım ve renk çeşitliliği olasılığı vardır.

 

 

 

 

 

 

 Kaynak : www.architectmagazine.com

2 Yorum
  1. Oldukça kapsamlı bir iç mekan konsepti yaratılmış. ING bakası şanslı, tasarımcı ekibi kutluyorum.

    remzi gülen | 30 March 2019

  2. fazla yüklenme var sanki, daha sade olabilirdi.

    nazan olgaç | 11 April 2019


Yorum yazmak için


Editör:  Sydney Franklin Porto Riko’daki mimarlık öğrencileri Vali Andrew Cuomo’nun son zamanlarda mimarlardan New York’taki bir Kasırga Maria Anıtı için fikirlerini sunma talebine karşı bir öneriyle cevap verdiler.   Mimar, profesör ve Porto Riko Üniversitesi Mimarlık Fakültesi (UPR-RP) eski dekanı Francisco J. Rodríguez-Suarez, geçen hafta Twitter’da (@ paco-rsvp) Twitter öğrencileri tarafından bir dizi fotomontaj yayınladı. [...]
ARŞİV
Subscribe