Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim
ANA SAYFA
Qingdao Cruise Terminali
Share 13 March 2019

Tasarım:  CCDI – Mozhao Studio & Jing Studio

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CCDI – Mozhao Stüdyosu ve Jing Stüdyosu tarafından tasarlanan Qingdao Cruise Terminali Frklı bir özelliğe sahiptir, şöyle ki: , Qingdao vatandaşları, denize ait olma duygusuna sahiptir ve bu ait olma duygusu, bu kıyı kentindeki kamu faaliyetlerinin her bölümünde görülebilir. Kruvaziyer Terminali’nin bulunduğu iskele, mavi su ile çevrilidir ve yat kiralama hizmetleriyle birleşen bir eğlence parkı olup doğal avantaja sahiptir. Tamamlayıcı ticari fonksiyonlar ve peyzaj, varış ve ayrılış salonundaki kalıcı ve geçici sergilerle, seyir terminalinin çok işlevli olması, bu kıyı kentinin canlılığının ve zenginliğinin sürdürülebilmesini sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Qingdao’nun kışın hakim kuzeybatı rüzgarı ve sitenin güney koyundaki üstün peyzaj koşulları göz önüne alındığında, bu proje, büyük bir dış mekan kamusal platformu oluşturan, geniş çelik yapı alanı altında güneye doğru bir teras içermektedir. Üçüncü kattaki Kuzey cephesinde deniz manzaralı birkaç açık hava gezi platformu vardır, aynı zamanda Kuzey ve Güney tarafları arasında kısmi etkileşimli bağlantılar sağlar. Teknedeki güvertelere benzer şekilde, bu platformlar rahatlama ve aktiviteler için alan sağlar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bu proje için, mimari formun bir ilham kaynağı Qingdao’nun tarihi mimarisindeki eğimli çatı sıralarının yanı sıra, Yelken Şehri, Qingdao’da ünlü “yelken”  formundan geldi. Mekanik güzelliği daha fazla ifade etmek için, çelik yapı dış cephede perde duvarları olmadan ortaya çıkar, böylece yapısal form cephenin en güçlü dili haline gelir. İç yaylı tavan, ana yapıyı mümkün olduğunca ortaya çıkarır, böylece yolcular mimarinin yapısal mantığını ve mekanik güzelliğini hala okuyabilirler.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Birinci kattaki geliş ve gidiş salonu, check-in ve bagaj hizmetleri sağlamaktadır. Bundan sonra, dikey asansörler ve yürüyüş yollarıyla, yolcular ikinci kat Fuaye’ye gelecek ve ayrılmayı bekleyeceklerdir. Müşteri hizmetleri de ikinci kattadır. Tavanları, alüminyum levha ve camın kombinasyonu yoluyla, çatının eğimli yüzeyini, yalnızca taşkın suyunun çevrilmesi sorununu çözmemiş, aynı zamanda ışık ve gölgenin modüler ritmi ile yumuşak bir ışık haline getiren basamaklı bir rampaya dönüştürmüştür. Bu arada, kruvaziyer terminalinin halk salonu da geçici sergiler ve benzeri kamu etkinlikleri düzenleyebilir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Farklı programların birleşimi, seyir terminalinin halk için günlük bir boş zaman alanı olmasını sağlar. Yapay ışıkların iç mekanı aydınlatan geceleri şeffaf cam perde duvar, tüm mimariyi çevredeki halk meydanını ve yeşil alanı aydınlatan bir fenere dönüştürecektir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgisi:
Proje Adı: Qingdao Cruise Terminali
Mimarlar: CCDI – Mozhao Stüdyo ve Jing Stüdyo
Yeri: Qingdao, Shandong, Çin
Mimari Tasarım: Zeng Guansheng, Yu Qing, Yan Zichang, Xu Chenglong, Zhao Xiaqing, Liu Guolin, Wei Xiyan, Yang Yingjin, Wang Wanjun, Tang Wenxiong
Program: Ulaşım, Ofis, Ticaret ve Sergi
Alan: 59920.0 m2
Proje Yılı: 2015
Fotoğraflar: Zhang Chao – Xia Zhi
Üreticiler: Novelis, TAIWANGLASS

 

 

 

 
Kaynak: www.arch2o.com

1 Yorum
  1. Müthiş, yelkenlerden etkilenen bir biçimi projeye uyarlama. Bir Calatrava tavrı görüyorum, çok iyi bir yorum.

    Eyüp Karlıdağ | 16 March 2019


Yorum yazmak için


Tasarım: Bjarke Ingels Group (BIG) Amager Bakke olarak da bilinen CopenHill, Kopenhag’ın dünyanın ilk karbonu olma hedefine uyum sağlayarak hedonistik sürdürülebilirlik kavramını benimseyen, bir kayak pisti, yürüyüş parkuru ve tırmanma duvarı ile bezeli yeni bir atıktan enerji santrali türü olarak açılıyor. CopenHill, sosyal altyapıyı mimari bir dönüm noktasına dönüştüren, kentsel rekreasyon merkezi ve çevre eğitim [...]
ARŞİV
Subscribe