Her yer dökülüyor - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Her yer dökülüyor
Share 12 Şubat 2019

Kartal’da çöken yapı, bir kez daha ‘eski bina’ gerçeğini gün yüzüne çıkardı. Çöken apartmana komşu binanın enkazından çok sayıda midye kabuğu çıktı. Şişli’de de 4 bina boşaltıldı, Rize’de ise çatlakların oluştuğu 8 katlı binada inceleme yapıldı.

 

 

 

 

İktidarın kaçak yapıları, ‘İmar Barışı’ uygulamasıyla ‘yasallaştırma’ ısrarı sürerken, Kartal’da çöken Yeşilyurt Apartmanı. bir kez daha deprem ve eski binaların gerçeğini gün yüzüne çıkardı. Şişli’de ‘tehlike arz ettiği için’ 7 katlı 4 bina dün mühürlenirken, Avcılar’da ise bir cadde üzerinde bulunan çökme riskindeki binalar tehlike saçıyor. Rize’de de taşıyıcı kolonlarında çatlaklar oluştuğu için tahliye edilen 8 katlı binada inceleme yapıldı.

 

 

MİDYE KABUKLARI ÇIKTI

 

 

Kartal’da 21 kişinin öldüğü, 14 kişinin de yaralandığı 3 katı kaçak olan 8 katlı binanın kolonlarında kullanılan demir ve betonun kalitesinin tespiti için örnekler alındı. Yeşilyurt Apartmanı’nın bitişiğindeki Yunus Apartmanı’nda da yıkım işlemleri dün devam etti. Yunus Apartmanı’nın enkazında da çok miktarda midye ve salyangoz kabukları görüldüğü bildirildi. 11 yıldır Yunus Apartmanı’nın 3’üncü katında oturduğunu söyleyen Mustafa Badem, “Bu bina riskli binaydı. Buranın bir bodrum katı vardı. Orada bir marangoz oturuyordu. Onun da zeminde sürekli su çıkıyordu, kolonlarında hasarlar vardı. Kaçak bir yapı…” dedi.

Bir başka apartman sakini Şükrüye Durmaz ise, “Şu anda bütün hatıralarımız orada ve yok oldu. Annemden hatıralar, resimlerimiz, her şeyimiz kaldı” diye konuştu.

 

 

AVCILAR’DA TEHLİKE

 

 

17 Ağustos 1999 yılında en çok yıkımın olduğu ilçelerden Avcılar’da da bir cadde üzerinde bulunan çökme riskindeki 3 ve 4 katlı binalar tehlike saçıyor. Sıvası düşmüş ve kolanlarının büyük kısmı tahribata uğradığı binaların 1999 Ağustos’un da yaşanan depremde hasara uğradığı bildirildi. İçerisinde çocuklu ailelerinde yaşadığı bina kaldırımdan geçen insanlara da tehlike oluşturuyor. Yurttaşlar, yetkililerden yardım çağrısında bulundu.

 

 

ŞİŞLİ

ŞİŞLİ’DE 4 BİNA BOŞALTILDI

 

 

Şişli’de ise, Merkez Mahallesi’ndeki dairelerinde çatlak olduğu belirtilen bina sakinlerinin başvurusu üzerine 7 katlı 4 bina mühürlendi. ‘Tehlike arz ettiği için’ boşaltılan binaların çevresinde belediye ekipleri, önlem alırken binada oturanlar evde kalan eşyaları tahliye edildi.

 

 

RİZE

 

8 KATLI YAPIDA İNCELEME

 

 

Rize’nin Yeniköy Mahallesi’nde taşıyıcı kolonlarında çatlaklar oluşan ve önceki gün tahliye edilen 8 katlı, 21 daireli apartmanda teknik ekiplerce inceleme yapıldı. Karot örnekleri alınan bina ile ilgili teknik rapor hazırlanacak. Rapora göre; binanın yıkılacağı ya da güçlendirilerek yeniden ikamete açılacağına karar verilecek.

 

 

 

Kaynak : Birgün

 

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org