Bureau Proberts kanatlı bir düzlemde Brisbane kulesini sarar

 

Walan adında Brisbane’deki bu 14 katlı nehir kenarındaki yerleşim bloğu, karakteristik 360 derecelik verandalara sahip geleneksel Queenslander konutları bütününü oluşturuyor.

 

 

 

 

Bureau Proberts,  Queenslander evi bloğunu  tasarladı.

 

 

Dairelerin her birinde balkon vardır.  Bu cep bahçeleri, iki kat üzerinde büyüyecek ağaç ve çalılıklarla doludur.

 

 

“Geleneksel Queenslander’i selamlarken tüm odalar mahremiyet sağlayan verandaya açılmaktadır. “

 

 

 

 

Kulenin yüksek noktaları pürüzlü taban plakaları referansı ile, yakınlardaki Kangaroo Noktası uçurumlarının çatlakları ve açıklıkları gösterir.
Brise soleil olarak işlev gören bu yüzeyler, diğer cam alanlar içindeki ışığı ve sıcaklığı modüle ederken, yaşam alanları ve dış alanlar arasında bir “peçe” sağlar.

 

 

 

 

 

Metal çıtalar renklerini yakındaki kayalıklardan alır ve kulenin kotları boyunca bir degrade deseni oluşturur.

 

 

Yüzeylerin her birinin biraz farklı bir açısı vardır, bu tasarımda karmaşıklığın yanı sıra her bir konutun bireyselliğini de yaratan özelliktir.

 

 

Panoramik manzaraya bakan açık plan yaşam alanları, ekranlar mahremiyeti sağlamak için yatak odaları ve banyoları kapsar. Açık hava bahçe alanlarına “geleneksel bir evde geleneksel bir bahçe yaratan” koridorlar aracılığıyla erişilir.

 

 

 

 

 

The project is the second collaboration between Bureau Proberts and developer Cam Ginardi of GWB Group, with the first being the SILT apartments located beneath Brisbane’s Storey Bridge.

 

 

Proje, Bureau Proberts ile GWB Group’un geliştiricisi Cam Ginardi arasındaki ilk işbirliğini oluşturuyor. Bunlardan ilki Brisbane’deki Storey Köprüsü’nün altındaki SILT daireleri idi.

 

 

‘Dikey orman’ kavramı, geç dönemdeki gökdelen tasarımlarında, özellikle de Eindhoven’de ağaç kaplı bir sosyal konut projesine yönelik tasarımları açıklayan İtalyan mimar Stefano Boeri tarafından iyi bir şekilde araştırılmıştır.

 

 

 

 

Kaynak: Dezeen

Çeviri : Mimdap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir