Tamamlanmayan hastaneye açılış - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Tamamlanmayan hastaneye açılış
Share 29 Ocak 2019

Açılışı birkaç kez ertelenen Bilkent Şehir Hastanesi’nin, yerel seçim öncesi tamamlanmadan apar topar hizmete girmesi için düğmeye basıldı. TTB Başkanı Adıyaman, “Yerel seçim öncesi sağlık hizmetinin politikaya alet edilmesi halk sağlığı açısından ciddi sıkıntılar yaratır” uyarısında bulundu.

 

 

 

 

Tamamlanmadığı halde seçim yatırımı olarak apar topar hizmete açılması planan Bilkent Şehir Hastanesi’nin tanıtım toplantısı için Numune, Yüksek İhtisas ve Atatürk Hastanesi’nde görevli hekimler, acil toplantıya çağrıldı. Bugün yapılacak toplantı nedeniyle Numune, Yüksek İhtisas ve Atatürk Hastanesi’nde nöbetçi hekimler görev yapacak.

 

 

Açılışı bir kaç kez ertelenen ve tümüyle ancak 2020 yılında hizmete girebileceği belirtilen Bilkent Şehir Hastanesi’nin yerel seçim öncesi sınırlı sayıda bölümünde hizmet vermeye başlayanacak. Hastanenin tamamlanıp tamamen hizmete girmesi ile kapanacak olan şehir merkezindeki Numune, Yüksek İhtisas, Atatürk, Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı ve Çocuk, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon, Dışkapı Çocuk Sağlığı Hemotoloji ve Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’nin bazı bölümleri önümüzdeki günlerde Bilkent’e taşınacak.

 

 

‘OLAN HASTALARA OLACAK’

 

 

TTB Başkanı Sinan Adıyaman, hastane taşımanın ciddiyetle yapılması gereken bir iş olduğunu belirterek, “Yerel seçim öncesi sağlık hizmetinin politikaya alet edilmesi halk sağlığı açısından ciddi sıkıntılar yaratır” uyarısında bulundu. Adıyaman, şunları söyledi: “Bilkent Şehir Hastanesi için şehir merkezinde bulunan altı köklü hastanenin taşınması planlanıyor. Hastanelerin taşınma işlemleri siyasete alet edilemeyecek kadar önemlidir. Bilkent’te laboratuvar hizmetinden, sekreteryasına bütün sistem kurulmadan hastanelerin belirli bölümlerin hizmete girmesi sadece hasta mağduriyeti yaşatır.”

 

 

 

Kaynak : Birgün


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org