Tasarım: OPEN Architecture
OPEN Architecture Şangay’da Öğrenme Köyü Tasarladı

 

 

OPEN Architecture, Şangay’daki Qingpu Pinghe Okulu için 58.000 metrekarelik bir kampüs tasarladı. Halen yapım aşamasında olan eğitim projesinin on üç binası büyük ölçüde göze çarpmaktadır. Alkışlanan Pekin No.4 Lisesi Fangshan Kampüsü’nün ardından OPEN Mimarlık tarafından tamamlanacak ikinci ilk ve ortaokul projesi, bir Köy konsepti olarak Okul, çağdaş kentsel tasarımın yaratıcı bir keşfi olarak yapıldı. Proje Şangay ve ötesindeki yeni eğitim binaları ve kampüsleri için bir model olarak tasarlanmıştır.

 

 

 

 

Kampüsün tasarımı, peyzaj unsurları ile birbirine bağlanan daha küçük eşsiz binaların organik bir takımyıldızı olarak yapıldı. Örgütsel strateji, Çin’deki ölçeklendirilmiş, jenerik okul komplekslerinin yaygın yaygınlığına doğrudan bir cevaptı. On iki sınıf arasında yaş arasında değişen bir öğrenci kitlesine ev sahipliği yapan birçok öğrenci, aynı kampüste uzun yıllar geçirecek. Binaların karakterleri ve ölçeği, okulun öğrencileri için değişen bir fiziksel ortam ve çeşitli mekansal deneyim sağlamak için çevre manzara ile birleşir.

 

 

 

 

 

 

Okulun daha eşsiz özellikleri arasında helisel bir öğrenci yurdu, çok yönlü bir sanat merkezi, sınıf “blokları”, serbest biçimli bir anaokulu binası ve okulun kütüphanesini ve tiyatrosunu birleştiren bir alan olan “bibliotheatre” bulunmaktadır.

 

 

Bu tesisler ve okulun yüzme havuzu ve spor salonu gibi diğer büyük kamu programları, okul oturumda olmadığı zaman halka açık olacak şekilde tasarlanmıştır. Kampüsteki her bir binanın kendine özgü bir kimliği ve programı olmasına rağmen, birlikte köy benzeri bir öğretme ve öğrenme topluluğu oluştururlar.

 
Qingpu Pinghe Okulu’nun 2019 sonbaharında açılması planlanıyor.

 

 

 

 

Kaynak: Arch Daily

Çeviri : Mimdap

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir