Pekin’de Zaha Hadid tarafından tasarlanmış havaalanı ve Hong Kong’daki M + görsel kültür müzesi, Dezeen editörü Amy Frearson’ın 2019’da açılan en heyecan verici yeni binalardan seçtikleri arasında yer aldı.

 

 

 

 

                                                               Pekin, Yeni Havaalanı, Çin, Zaha Hadid

 

 

Bu yıl Pekin’in, Zaha Hadid tarafından dünyanın en büyük yolcu terminali olarak tasarlanan yeni havaalanını açacağını göreceksiniz. Şehrin diğer tarafında Başkent Havaalanına bakan Pekin Yeni Havalimanı’nın her yıl 45 milyon yolcunun kullanması bekleniyor.

 

 

                                                                   M+, Hong Kong, Herzog & de Meuron

 

 
2019 da, Hong Kong’da sanat, tasarım, mimarlık ve filme adanmış yeni bir müze olan M + ‘nın açılışı yapılacak. Dünyanın en büyük görsel kültür müzelerinden biri haline gelecek bina Asya’yı tasarım tarihinin merkezine koyacak.

 

 

                                                               111 West 57th, ABD, SHoP Architects

 

 
2018 yılında tamamlanan en etkileyici yeni gökdelenlerden biri, dünyanın en sıska gökdelen olarak tanımlandı. Manhattan’daki Billionaire’s Row’da yapım aşamasında olan 11 West 57th, Central Park ve Manhattan silüetinin kesintisiz manzarasını sunacak.

 

 

                                                               Panda Evi, Danimarka, BIG

 

 

BIG, 2019’da tamamlayacak bir dizi projeye sahip, ancak en eğlenceli olanlardan biri Kopenhag Hayvanat Bahçesi için yeni panda muhafaza evi. Yapı, bir bambu korusu ve bir “puslu” ormanı içeren iç ve dış mekanların karışımını oluşturarak, plan şeklinde yin-yang şeklinde olacaktır.

 

 

                                                                          Avlulu Anaokulu, Çin, MAD

 

 
Büyük bir renkli oyun alanı, MAD tarafından Pekin için tasarlanan bu anaokulunun çatısını kaplayacak. Geniş alan çocuklara keşfetme özgürlüğü verecek – dünyanın en büyük şehirlerinden birinde kolayca bulunamayan bir şey.

 

 

                                                                Tainan Axis, Tayvan, MVRDV

 

 

MVRDV’nin bu devasa projesinde, lagün, ağaçlarla çevrili bir gezinti yeri ve bir plaj bulunan batık bir park ile sahipsiz bir alışveriş merkezini oluşturuyor. Kare kesitli sütunlar dahil olmak üzere eski beton yapının kalıntıları, sitenin tarihinin izleri olarak bırakılacaktır.

 

 

                                                                Kistefos Müzesi, Norveç, BIG

 

 
BIG firmasının bir başka projesi olan bu bükülmüş bina, Oslo yakınlarındaki Kistefos Heykel Parkı’nda yeni bir sanat galerisi olacak. Stüdyo kurucusu Bjarke Ingels’in “yaşanabilir bir köprü” olarak tanımladığı galeri bir nehre yayılacak.

 

 

                                                               Vessel, ABD, Heatherwick Studio

 

 
154 merdivenden oluşan bu kule, Manhattan’ın Batı Yakası’ndaki yükselen Hudson Yards gelişiminde yeni bir turistik cazibe merkezi. Tasarımcının tasarımcısı Thomas Heatherwick, bal peteği benzeri yapı ziyaretçilere “birbirlerinin yeni görüşlerini ve bakış açılarını” sunacak.

 

 

                                                               The Shed, ABD, Diller Scofidio + Renfro

 

 

Manhattan’ın Batı Yakası’na yeni eklenen bir diğer ek olan Shed, sergiler, performanslar ve etkinlikler için alanlar sunan genişletilebilir bir kültürel mekan olacak. Gevşek bir şekilde Cedric Price’ın Eğlence Sarayı’na dayanarak, High Line’ın yanında inşa ediliyor.

 

 

                                                                Nhow Amsterdam RAI Otel, Hollanda, OMA

 

 
OMA, Amsterdam’daki benzer bir projeyle popüler De Rotterdam kompleksini takip ediyor – üç üçgen cam kutudan oluşan, bir kulenin farklı açılardan düzenlenmiş bir otel kulesi. 650 odasıyla Hollanda’daki en büyük otel olacak.

 

 

                                                               Hunter’s Point Kütüphanesi, ABD, Steven Holl Architects

 

 
Bu yıl tamamlanan sıra dışı projelerden biri olan Queens, New York’taki bu kütüphane düzensiz büyük pencerelerle delinecek. Mimar Steven Holl’a göre, “kamusal alanın motoru” olarak tasarlandı.

 

 

                                                               Perspektivenweg, Avusturya, Snøhetta

 

 

Snøhetta, bu yıl İnnsbruck çevresindeki dağlarda, yürüyüşçüler için bir bakı noktası ve dinlenme alanları sunan bir dizi tasarımın tanıtımını yapacak.

 

 

 

 

Kaynak : www.dezeen.com

Çeviri : Mimdap

2 Comments

  1. Binalar ve tasarımlar büyük ve önemli, bu yadsınamaz. Ancak çoğunlukla yayın organının desteklediği mimarlık gruplarının yapıları.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir