Sombreada Hasta - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Sombreada Hasta
Share 2 Ocak 2019

Tasarım: Rhotenberry Wellen Architects

2018 Konut Mimarı Tasarım Ödülleri / Ek Bina Ödülü

 

 

 

 

 

 

 

 

“Bu projenin kayıt dışılığının ve uyarlanabilirliğinin oldukça fantastik olduğunu düşünüyorum. Bunlar lüks pantolon detayları değil, ama çok iyi uygulanmışlar ve bu köşkün birçok yönüne tam bir zarafet var. ”—Stella Betts

 

 

 

 

 

 

 

 

Dubbed Sombreada Hasta, ya da “gölgeli”, Teksas’ın Gerçek İlçesindeki bir çiftlikte, Midland, Teksas merkezli Rhotenberry Wellen Architects tarafından tasarlanan 220 metrekarelik bu basit çift pavyon çifti, bölgedeki yavrular için geleneksel buluşma alanlarını ifade ediyor.

 

 

 

 

 

 


Mevcut iki tarımsal bina arasında inşa edilmiş, iki yapının daha büyük ve daha uzun varolan bir ev sahibi arsa duvarı içinde oturur. 16 adet kendiliğinden yıpranan çelik kolondan oluşan ızgara, bir çelik kiriş sistemini ve aynı malzemenin oluklu tavanını destekler. Kanopinin altındaki bir nakliye konteyneri, içinde muhafaza, bir uyku alanı, tuvalet ve tuvaleti bulunan basit bir ranza görevi görür. Açık hava banyosu, yapının kuzey ucuna oturur ve barınma gölgesinin batı kenarının ötesine uzanır; gizlilik panellerini yükselten ve alçaltan bir su karşı ağırlık cihazı ile.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ana pavyonun çatısının tam ortasına kesilmiş bir okülüs, kaldırım taşı döşemesi ve nakliye konteyneri boyunca geniş gölgeler çizerek günün ilerlemesini işaret ediyor. Çapraz bağlantı kabloları, merkezi boşluğun önemini güçlendirir. Yuvarlak bir tavan açıklığının hemen altında oturan dairesel bir ateş, sıcaklık ve ışık temasının akşam boyunca devam etmesine izin verir, yapının işlevi soğutmadan ısınmaya geçtiğinde kullanıcıları kompozisyonun ortasına çeker.

 

 

Küçük pavyon kardeşiyle aynı kendiliğinden havalanan çelikten yapılmış bir kafesden oluşur ve mevcut bir ranza ile ana pavyon arasındaki boşluğu korur. Daha büyük yapının geometrisinden hafifçe çarpık, barbekü ocağı var.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Elementlere karşı gölgeli koruma sağlarken, Sombreada Hasta, çayır çimenlerinin ve meşe ağaçlarının çevresindeki manzaraların cömert manzaralarını sunar. Aynı anda ilkel ve modern görünen, basit faydacı yapılardan oluşan bölgesel bir topluluktan yararlanır.
Kaynak: www.architectmagazine.com

Çeviri : Mimdap

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org