Sığacık cenneti cehennem olmasın - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Sığacık cenneti cehennem olmasın
Share 28 Aralık 2018

Sığacık’ta orkinos çiftliğine karşı çıkan yurttaşlar ÇED toplantısını yaptırmadı. Bölge halkı, üzerinde ‘Sığacık cenneti cehennem olmasın’, ‘Koylarımızı koruyalım’ yazılı dövizler taşıdı.

 

 

 

 

 

İZMİR Sığacık’ta kurulmak istenen orkinos çiftliğine karşı çıkan yurttaşlar ÇED toplantısını yaptırmadı. Bilgilendirme toplantısı yapamayan görevliler, mahalleden ayrıldı.

 

 

Seferihisar ile Urla sınırları arasında kalan Sığacık Koyu’nda, su ürünleri yetiştiricilik alanı olarak belirlenen 10 No’lu alanda orkinos çiftliği bulunan şirket, hala faaliyette olan çiftliği, 9 No’lu alana taşımak için ÇED dosyası hazırladı. Daha önce de farklı şirketler tarafından balık çiftliği kurmak için istenen, fakat açılan davaların ardından iptal edilen projelere rağmen, başvuru yapan şirkete, ÇED olumlu kararı verildi. Projeyi hayata geçirmek için Urla’nın Demircili Mahallesi’nde bir kahvede halkın katılım toplantısı yapmak isteyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve şirket yetkilileri, vatandaşların tepkisi ile karşılaştı. Toplantıyı protesto eden vatandaşlar, ‘Hak, hukuk, adalet’, ‘Adalet hemen şimdi’, ‘Orkinos çiftliği istemiyoruz’ sloganları attı. Bölge halkı, üzerinde, ‘Sığacık cenneti cehennem olmasın’, ‘Koylarımızı koruyalım’, ‘Sığacık Körfezi’nde balık çiftliği istemiyoruz’, ‘Yetti gari’ yazılı dövizler de taşıdı.

 

 

‘BABALARININ MALI DEĞİL’

 

 

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir eski Milletvekili Musa Çam da projeye tepki gösterdi. Tunç Soyer, daha önce aynı bölgede kurulmak istenen benzer projeler için sayısız dava açıldığını ve hepsini de kazandıklarını belirterek, şunları söyledi: “Sonuna kadar mücadele edeceğiz. Bu körfez babalarının malı değil. Bu körfez atalarımızın bize bıraktığı, bizim de torunlarımıza bırakacağımız en büyük zenginliklerimizden biri. Haklarımızı, elde ettiğimiz kazanımlarımızı mahkemeye yeniden götüreceğiz.”

 

 

Mahalle sakinlerinden Medine Sungur, “Urla’da orkinos çiftliği istemiyoruz. Biz doğayı seviyoruz. Mandalina tarlalarına, denizimize sahip çıkıyoruz” sözleri ile projeye tepki gösterirken, Neşe Şener de, “Doğanın bize ihtiyacı yok ama bizim ona ihtiyacımız var” diye konuştu.

 

 

 

Kaynak : Birgün


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org