Yaşlılar için Mumbai'de ev - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Yaşlılar için Mumbai’de ev
Share 8 Aralık 2018

Tasarım: SDM Architects

 

 

 

 

 

Yaşlılar için Ev, ülkemizin farklı bölgelerinden gelen yaşlı insanlar için dünya standartlarında bakım ve rahatlık sağlamayı amaçlayan kar amacı gütmeyen bir organizasyon için tasarlanmıştır.
Özgün kurum 1958’de (1962’de bitirilmiştir) inşa edilmiş olup, bu süre boyunca yaklaşık 300 kişiye ev sahipliği yapmıştır, ancak zamanla mevcut yapı, Mumbai musonları ve zamanın inşaat kalitesiyle birlikte büyük bir aşınma ve yıpranma belirtileri göstermektedir. Tekrarlı onarımlar ve bakım sakinler ve bakım verenler için sıkıntı yarattı, bu yüzden eski yapıyı yıkmaya ve profesyonelce tasarlanmış sağlık kurumları gibi daha iyi organize edilmiş bir tesis geliştirmeye karar verildi.
Mimari tasarım firmamız, her zaman en çok ihtiyaç duyan insanların hayatlarını daha büyük bir etkiye sahip olan projelere inanmıştır. Bu nedenle, 2016 yılında bu proje üzerinde çalışmaya teklif edildiğimiz zaman, Mumbai şehir sınırları içinde bu kadar geniş bir araziyi en iyi şekilde kullanmak ve basit bir avlu / bahçe olan yaklaşık 0.5 dönümlük bir arazi tasarımı yapmak için tasarımımızı basit bir prensip ile başlattık.
Bu bahçe zemin kattan üçüncü kat seviyesine kadar tüm sakinlerin odaları ile çevrilidir. Her bir sakin oda bu bahçeye bakmakta olup, dışarıdan manzaralar sağlamak için kendisine bağlı bir balkona sahiptir. Bu 1,70,000 sq.ft.’nin genel tasarımı Kurum dört ana bölüme ayrılmıştır; şapel, yerleşim bölgesi, yemek alanı ve genel altyapıyı destekleyen yardımcı alanlar. Projenin inşaatı Mart 2018’de başladı ve Mayıs 2020’ye kadar tamamlanması hedefleniyor.
Kaynak: www.architectmagazine.com

Çeviri : Mimdap

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org