Tarihin üstünü betonla örttüler - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Tarihin üstünü betonla örttüler
Share 6 Aralık 2018

Üsküdar’da asfaltın bir karış altında çıkan tarihi kalıntılar gece kapatıldı.

 

 

 

 

Üsküdar’da İSKİ’nin kazı çalışması sırasında asfaltın bir karış altından çıkan tarihi kalıntıların olduğu bölgenin üstüne önceki gece yarısı beton döküldü.

 

 

Koruma Bölge Kurulu’nun konuya ilişkin karar yazısında özetle “Proje kapsamında ilgili müze denetiminde yapılan kazı çalışmalarında ortaya çıkarılan ve müdürlüğümüze iletilen sanat tarihi raporuna göre 19. yüzyıl sonu – 20 yüzyıl başlarına ait oldukları düşünülen, bir bütünlük arz etmediği belirtilen altyapı atık su, künk gibi kalıntılardan söz konusu proje güzergâhına rastlayan kısımlarının ilgili müze denetiminde kaldırılabileceğine, kamu yatırımlarının aksamaması ve kamu zararına sebebiyet verlimemesi için kazı çalışmaları ve her türlü çalışmanın ilgili müze denetiminde devam ettirilmesine bütün bu çalışmaların sonucundan kurulumuza bilgi verilmesine karar verildi” ifadelerine yer verildi. Kararı imzalayanlar arasında İstanbul Arkeoloji Müzeleri Temsilcisi’nin olmaması dikkat çekti.

 

 

İBB ve Üsküdar Belediyesi’nin CHP Meclis Üyesi Nezih Küçükerden gece yarısı bölgede gördüklerini anlattı.

 

 

Küçükerden “Koruma Bölge Kurulu kararında İstanbul Arkeoloji Müzeleri temsilcisi yok. Temsilci olmadan böyle bir karar alınamaz. Ayrıca gece yarısı kepçeler girerek tarihi kalıntıları kırıp kenara attı ve borular döşendi. Üstüne de beton döküldü” dedi.

 

 

 

Kaynak : Cumhuriyet


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org