Turizmi doğaya tercih ettiler - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Turizmi doğaya tercih ettiler
Share 4 Aralık 2018

Yeşil Yol’un iptali talebiyle açılan dava, İdare Mahkemesi’nce, “Kaçkarlarda yapılacak turizmin, doğanın korunmasından daha önemli olduğu” gerekçesiyle reddedildi. Av. Demirci: Bilirkişi görmezden gelindi.

 

 

 

 

Karadeniz’de dokuz ilin yaylalarını birbirine bağlaması planlanan Yeşil Yol Projesi’nin iptali talebiyle Fırtına İnisiyatifi avukatı İbrahim Demirci’nin Rize İdare Mahkemesi’ne açtığı davalar reddedildi.

Kararda özetle, “Kaçkarlarda yapılacak turizmin, doğanın korunmasından daha önemli olduğu; dolayısıyla, yol yapımında/turizm faaliyetlerinde, doğaya zarar verilecek olsa da, kamu yararı bulunduğu” denildi. Ancak Yeşil Yol’a ilişkin bilirkişi raporunda, ‘bölgenin mutlak surette korunması’ gerektiği ifade edilmişti. Mahkeme ise, bilirkişi raporunu görmezden gelerek, iptal kararını ‘kamu yararı’ iddiasıyla gerekçelendirdi. Bundan sonraki hukuki süreç, Samsun Bölge İdare Mahkemesi’nde devam edecek.

 

 
BirGün’e konuşan avukat İbrahim Demirci, karara tepki gösterdi, mahkemenin çevre davalarında kendini bir taraf olarak gördüğüne dikkat çekti. Mahkemenin dava sürecini bilinçli bir şekilde uzattığını savunan Av. Demirci, “3 sene oldu ve bu süreçte de yol bitti” dedi. Av. Demirci, sözlerine şöyle devam etti: “Verilen kararları, hukuki ve kabul edilebilir bulmuyoruz. Bilirkişi raporunda da, ‘burada herhangi bir şey yapmayın’ denildi. Ancak mahkeme, ‘ben bilirkişi raporuna bağlı değilim’ diyerek böyle bir karar verdi.”

 

Fırtına İnisiyatifi’nden yapılan yazılı açıklamada ise, adalet sistemine olan güvenin sarsıldığı belirtildi.

 

 

 

 

Kaynak : Birgün


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org