UCLA Kütüphane Sistemi Planı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
UCLA Kütüphane Sistemi Planı
Share 4 Aralık 2018

Tasarım: Johnson Favaro

 

 

 

 

Johson Favaro, Los Angeles California Üniversitesi (UCLA) için gelecek yıl tamamlanacak kapsamlı bir kütüphane master planını yeniden tasarladı. Master planı, UCLA’nın Westwood, Young Research, Doğu Asya, Özel Koleksiyonlar, Biyomedikal, Bilim ve Mühendislik, Müzik ve Yönetim gibi CA kampüsünde yer alan on kütüphaneden yedisini içerecektir.

 

Dünya çapındaki webin tanıtımıyla üniversite, kampüslerdeki kütüphanelerin doğasını ve öğrencilerin ve araştırmacıların onlarla nasıl etkileşime gireceğini öngörmüştür. Bugün, yaklaşık 3.4 milyon kullanıcı UCLA kütüphane sistemine her yıl online olarak erişiyor ve her yıl yaklaşık 3,5 milyon ziyaretçi kütüphaneleri şahsen kullanmaya devam ediyor. 21. yüzyıla ait kütüphane kavramına cevap veren Üniversite, Johnson Favaro ile dijital devrimin etkilerini ve her kütüphanenin bileşenlerini günümüze ve geleceğe daha iyi hizmet etmenin yollarını araştırıyor.

 

 

 

 

Toplam 36370.000 ASF veya 510,000 GSF’yi kapsayan ana plan, her bir kütüphaneye özgü ihtiyaçların yanı sıra sistem çapında gereksinimlerin bir değerlendirmesine dayanacaktır. Kütüphane kullanıcıları, çalışanları ve koleksiyonları için var olan ve gelecekteki alanlara ve kullanıcı etkileşimini teşvik eden alanlara odaklanacaktır: öğrenme ortakları, sınıflar, çalışma alanı, ortak çalışma alanları, yemek servisi ve sağlık alanı.

 

 

Master planı oluşturmak için Johnson Favaro, yedi kütüphane sitesinin her birinde benzersiz program ihtiyaçlarını karşılamak için alternatif yenileme ve ekleme seçeneklerini değerlendirmek üzere Üniversite Kütüphanesi liderliği, personeli, öğretim üyeleri, araştırmacılar ve öğrencilerle işbirliği yaptı.

 

Master planın tamamlanması sırasında Johnson Favaro, nihai planın hayata geçirilmesi için gerekli olan eylemlerin bir dizi taslağını çizecek genel bir uygulama planı sunacaktır. Üniversite, her bir gelişimin tercih edilen kapsamını, aşamasını ve zamanlamasını ek bireysel projeler olarak belirleyecektir.

 

Johnson Favaro, daha önce Batı Hollywood Kütüphanesi, Manhattan Beach Kütüphanesi ve Beverly Hills Kütüphanesi’ni tamamlayarak bu projeye kütüphane tasarımında geniş bir deneyim getirdi. “Bu kapsamı ve karmaşıklığı neredeyse tüm profesyonel yaşamımız için bir proje için hazırladık. UCLA’nın kütüphane sisteminin yeniden canlandırılmasına ve yeniden canlandırılmasına katılmaktan heyecan duyuyoruz ve onur duyduk, ”diyor Johnson Favaro.

 

 

Yaklaşan projeler arasında şu anda yapım aşamasında olan Costa Mesa Kütüphanesi ve Ocak 2019’da inşaata başlayacak olan yeni Riverside Ana Kütüphanesi yer alıyor. Yakın zamanda şirket UCLA’da Hedrick Study olarak bilinen kütüphane salon ve yemek bölümü olan bir yenileme projesini tamamladı.

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com

Çeviri : Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org