300 yıllık Yeşiltepe Kemer Taş Köprü’nün bir ayağı, Yeşil Yol kapsamındaki yol genişletme çalışması sırasında hasar gördü.

 

 

 

 

Rize’nin Çayeli ilçesinde Anıtlar Kurulu tarafından ‘kültür varlığı’ olarak tescil edilerek koruma altına alınan 300 yıllık Yeşiltepe Kemer Taş Köprü’nün bir ayağı, Yeşil Yol kapsamındaki yol genişletme çalışması sırasında hasar gördü. Bölge sakinleri 3 asırdır onlarca sel afetine rağmen ayakta kalan köprünün yıkılma riski ile karşı karşıya bırakıldığını belirterek tepkilerini dile getirdi.

 

 

Bölge sakini Muhammet Aygün “Dedelerimizden kalan ve sel afetlerinin yıkamadığı bir köprüdür. Yol çalışması sırasında köprünün ayağını yıktılar. Yetkililer geldi, onlara da anlattık. Yanlış bir uygulama yapıldı ve köprüye hasar verildi” diye konuştu.

 

 

TEMA Vakfı Rize Temsilcisi Ahmet Ali Kork, “Yapılacak herhangi bir çalışmada bu tarz tarihi yapıların öncelikle gözetilip korunması, mevcut yasaların amir hükmü olmasına rağmen maalesef iş makinesi operatörlerinin insafına kalmaktadır” dedi.

 

 

 

 

Kaynak : Cumhuriyet

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir