Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim
ANA SAYFA
Barselona’da dönüşen depodan eve…
Share 8 November 2018

Valentí Albareda, Barcelona’daki geçmişte bomba atılan muz deposunu tripleks bir daireye dönüştürdü

İç mekan tasarımı: Valentí Albareda
Editör: Natasha Levy

 

 

Çökmekte olan tuğla yüzeyleriyle, Barselona’daki bu tripleks dairenin zengin geçmişinde, mimar Valentí Albareda tarafından kemer şeklindeki açıklıklar ve sıcak meşe zeminlerle tasarlanmış.

 

 

 

 

 

 

 

 

Üç katlı daire, Barselona’nın gelecek vaat eden Sant Antoni semtinde eski bir depoda yer almaktadır.

 

 
Aslen 1900′lü yılların başlarında inşa edilen bina, ilk olarak, İspanya iç savaşı sırasında bir dizi hava saldırısıyla kısmen tahrip edilmeden önce Kanarya Adaları’ndan taşınan muzları depolamak için kullanılıyordu.

 
Yerel kökenli mimar Valentí Albareda, İbiza ve Dubai’den gelen genç bir çift için siteyi yaşam alanlarına dönüştürdü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

“En başından itibaren proje özeti, bu binanın kullanımını ve kalitesini iyileştirmek ve bunları geleneksel oda tiplerine dahil etmeden esnek alanlar yaratmaktı” diye açıkladı.
“Sonuç, orijinal mekanın ruhuna saygı gösterirken sakinlerin ihtiyaçlarını karşılayan bir konuttur.”

 

 

 

 

Albareda ve ekibi, binanın daha yaşanabilir görünmesini sağlamak için bir dizi yapısal değişiklik yaparak başladı. Mevcut bodrumun arka duvarı, küçük bir kapalı avluyu ortaya çıkarmak için bir çift tonozlu açıklık ile noktalanmıştır.

 

Bir avuç dolusu saksı bitkisi ile süslenmiş olan bu alan, gün ışığının mülkün üst kısımlarından süzülmesini sağlayan bir ızgaralı metal panel tarafından doldurulur.

 

 

 

 

 

Büyük ölçüde çelik ile yeniden inşa edilen çatı katının bir bölümü, ana yatak odasına götüren tıknaz bir merdiven için yer açmak üzere kaldırılmıştır. Tabanın içine doğrudan entegre edilmiş yaşam alanında yükseklik yanılsaması vermek için cam paneller de entegre edilmiştir.

 

 
Albareda ayrıca, Dezeen Ödülleri’nin açılışında kısa listeye alınmış olan dairenin tamamlanmasından da sorumluydu.

 

 
Kaba taş duvarların bir kısmı bulundukları yerde kalmış, stüdyo yeni meşe parke zeminler, mutfakta taze beyaz dolaplar ve siyah-çerçeve yemek sandalyeleri ile alanı ferahlatmıştır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sıcak dokunuşları, açık ahşap tavan kirişleri ve ikincil bir merdiven boşluğunun basamaklarını oluşturmak için kullanılmış olan rasil olarak bilinen ince seramik tuğlalar tarafından sağlanır. Ahşap çıtaların kısmen taradığı geniş bir cam paneli, tipik bir depo tarzı demir kepenk kapısının yerini alarak, evin girişini de oluşturur.

 

 
Geçtiğimiz yıl mimarlık stüdyosu Emulsion, Londra’nın brutalist Barbican Malikanesi’nde tripleks bir dairenin yenilenmesi için daha çağdaş bir yaklaşım benimsedi. Burada Le Corbusier’den esinlenerek tasarlanmış renkli blok duvarlar yaratıldı.

 

 

 

 

 

 

Mimari: Valentí Albareda
İnşaat: Metrik
Fotoğraf José Hevia’dır.

 

 

 

Kaynak: Dezeen

Çeviri : Mimdap

 


Yorum yazmak için


Tasarım: HKS Architects       NH Foods Ltd, Hokkaido Nippon-Ham Fighters Beyzbol Kulübü Co, Ltd ve Hokkaido Ballpark Corporation, önerilen inşaat alanı 26 Mart 2018′de kararlaştırıldığından beri, yeni bir basketbol sahası inşa etmek için çeşitli bakış açılarından gerekli çalışmaları sürdürmeye devam etmektedir.         Her şeyden önce, NH Foods, Fighters ve Hokkaido [...]
ARŞİV
Subscribe