Nicholas Grimshaw'a 2019 RIBA Ödülü… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Nicholas Grimshaw’a 2019 RIBA Ödülü…
Share 28 Eylül 2018

RIBA, 2019 Kraliyet Altın Madalyası ile Nicholas Grimshaw’ı Onurlandırdı
Editör: SARA JOHNSON

 

 

Rick RoxburghNicholas Grimshaw
İngiliz Mimarlar Kraliyet Enstitüsü (RIBA), mimar Nicholas Grimshaw, Hon ‘u FAIA, enstitünün 2019 Kraliyet Altın Madalyası ile ödüllendirdi. Altın Madalya, bugün yayınlanan bir basın açıklamasına göre, “mimarlığın ilerlemesinde doğrudan veya dolaylı olarak önemli bir etkiye sahip olan” bireyin ya da bireylerin yaşam boyu başarılarını” önemsemektedir.  2018 madalyasını kazanan mimar Neave Brown “Onun odak yeni teknoloji ve uygun olan durumlarda, eski malzemelere bir boyut (biçim ve siluetleri) yürütmekteki mimari becerisi, detaylı olarak enerji performans ve uzun vadeli kapasite yaratacak  uyarlamalı kullanımları bulunmaktadır. ” demektedir.

 

 

Londra’daki Allford Hall Monaghan Morris’in yönetmeni Simon Allford’u Grimshaw’u aday gösterme konusunda şöyle yazdı: “Çalışmaları, hem mimari söylemlere hem de seçkin ve önemlidir ve ilgi çekmektedir.”
Londra’daki Jo Reid ve John Peck Uluslararası Terminal Waterloo
Grimshaw ‘un Avustralya, Malezya, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri ile Los Angeles ve New York’ta ABD ofisleri dahil dünya genelinde ofisleri bulunmaktadır. 1980 yılında Londra merkezli Eponymous firması kurdu. Bu firmanın çalışması 2013 AIA Konut ve Kentsel Gelişim Sekreterler New York’ta Via Verde-Yeşil Way Ödülü, Londra’da Uluslararası Terminali Waterloo Yılın 1994 RIBA Binası ve 2009 AIA dahil olmak üzere birden çok ödülle kabul edilmiştir.

 

 

Via Verde – New York’ta Yeşil Yol
Benim hayatım ve bu uygulamalarım, diyor Grimshaw basın bülteninde, “her zaman, özellikle sürdürülebilirlik konusunda deney ve fikirler üzerinde yer aldı, insanlığın gelişimi için her zaman yaşadığımız çağın teknolojisini kullanmamız gerektiğini hissettim. ”

 

Grimshaw şu anda firmasının yönetim kurulu başkanıdır. 1995 yılında Amerikan Mimarlar Enstitüsü’nün fahri üyesi oldu ve 2002’de İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth tarafından şövalye ünvanı verildi.

 

 

Norman Foster, “Nick, İngiliz mimarisinin savaş sonrası dönemini tanımlamak için büyük bir etkisi olan ve uluslararası mimari topluluk üzerindeki etkisinin reddedilemeyeceği bir arkadaş ve meslektaş.” diye yazdı.

 
Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org