Ankapark ihalesi sonuçlandı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Ankapark ihalesi sonuçlandı
Share 21 Eylül 2018

Ankapark ihalesini, yıllık 26 milyon 400 bin lira üzerinden 29 yıllığına GBM Ticaret A.Ş. ile Çelik Ortak Girişim Grubu kazandı.

 

 

 

 

Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek’in milyarlarca lira maliyetle yaptırdığı “Ankapark” başkentin hazinesini büyük zarara uğratmıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, bugüne kadar 1.6 milyar lira para harcanan ve bitmesi için de 741 milyon lira gereken Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisindeki Ankapark’ı daha önce 765 milyon 600 bin lira bedelle ihaleye açmıştı. Ancak yapılan dört ihalede de 29 yıllığına günde 73 bin, ayda 2.2 milyon lira kira ödeyecek kimse bulunamamıştı. 5 bin lira ödenmesi gereken şartnameyi alan bile çıkmamıştı.

 

 

Daha sonra göreve gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, ise ANKAPARK için, “Yüzde 95’in üzerinde bir tamamlanma durumu var. Geriye kalan kısımlarının da tamamlanmasıyla ilgili biz çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bırakacak halimiz yok ancak diyelim ki ANKAPARK’ın her şeyi yarın bitti. Sonra ne olacak? Bunun bir işletmeciye verilmesi gerekiyor. İşletmeciye verebilmemiz için de sürenin uzatılması gerekiyor. Şu an 10 yıllık süresi var ve ticaret yapılamaz. Kanunda değişiklik yapılması gerekiyor. Hem 10 yıllık sürenin uzatılması hem de orada ticaret yapılmasının önü açılması gerekiyor” değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

 

 

 

Kaynak : Birgün


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org