Sarmal Tel Kumaşla “Yaşlı” Estetik ve Gölge Elemanları… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Sarmal Tel Kumaşla “Yaşlı” Estetik ve Gölge Elemanları…
Share 19 Eylül 2018

Tarleton State Üniversitesi, zarif patinalı dış cephelerine ile yüksek performanslı yaşam alanları eklemektedir.

 

 

 

 

 

Teksas’ın Fort Worth kentinin bir saat güneybatısında Stephenville, Teksas A & M Üniversitesi Sisteminin bir üyesi olan Tarleton State University’nin (TSU) ana kampüsünde yer alıyor. TSU, 1899 yılında John Tarleton Ziraat Koleji olarak kuruldu ve daha sonra dört yıllık bir kurum haline getirildi, bir üniversite statüsü kazandı ve sonunda doktora programları başlattı.
Artan akademik kurum, 2012 yılında ilk kez 10.000’i aşan daha fazla öğrenci çekti. Bugün TSÜ, 13.000’den fazla kayıtlı yüksek lisans ve doktora öğrencisine sahip.
Bu artan sayıyı karşılamak için, Tarleton State’in daha fazla yaşam alanı eklemesi gerekiyordu. Bunlar, 500’den fazla öğrenci için hem “yaşamak hem de öğrenim” olmak üzere tasarlanan iki yeni, modern kampüs içi konut, Traditions Halls North ve South şeklinde gerçekleşti. Salonların sosyal mekânlarından ikisi, pergelere yatık yol boyunca “fener benzeri elemanlar” olarak hareket eden, çevrelerinde konumlandırılmıştır.

 

 

Yüksek Performanslı Güneş Gölgelemesi
Tabandan tavana cam, bu mekanlara geceleri önem verir, ancak en sonunda BOKA Powell Architects’in müdürü Eric Van Hyfte’ye göre gün içinde güneş performansı hakkında sorular sordu. Proje ekibinin mevcut tasarım planı ile uyumlu ve güneş gölgeleme gereksinimlerini karşılayan bir malzemeye ihtiyacı vardı.

 

 

 

 

 

Sarmal tel kumaş mükemmel bir çözümdü. Bütçe dostu materyal, bir dereceye kadar güneş ışığının geçmesine izin veren ve öğrenim görmek ya da sosyalleşmek için toplanan öğrenciler için çevredeki kampüsün görüşlerini koruyan şeffaflık ile hafiftir.
Van Hyfte, “Dikey güneş şemsiyeleri ve son olarak Fabricoil’in dayanıklılığı, işlevselliği ve estetik özellikleri nedeniyle birçok seçeneği araştırdık” diyor.

 

 

Esnek ve özelleştirilebilir
Sarmal tel kumaş, metal telin tirbuşon şeklinde birbirine kenetlenmesiyle üretilir ve son derece dayanıklı ve esnek bir malzeme üretilir. Tel, her biri yüksek mukavemeti düşük bakımla birleştiren çeşitli metaller ve ölçüm aletlerinde sunulmaktadır. Cascade Mimari, tasarımcıların estetiklerini tanımlamasına ve yaratıcılıklarını ifade etmesine olanak tanıyan renk ve bitim çeşitlerini sunar.

 

 

Kademeli Dönüşüm için Tasarlanmış
Gelenek Salonları, yaklaşık 2-300 metre kare bakır kaplı çelik tel kumaşa sahiptir; bu, kasıtlı olarak çıplak kalmıştır ve yaşlanmasına izin vermek için işleme tabi tutulmamıştır. Orijinal bakır kaplı çelik kumaş, başlangıçta kahverengimsi bir renk tonuna ve nihayetinde bugün mevcut olan bronz patine dönüştü.

Van Hyfte, “Üst üste binen panellerin geçişli parlaklığı ve aldıkları gölgeler, hem iç kamusal alanları hem de yaya alışveriş merkezini canlandıran güzel bir etki yaratıyor” diyor.
Bu proje için Fabricoil, Cascade’nin Süspansiyon Kabloları ekiyle birlikte, panellere yüzer bir görünüm kazandıran dikey kablolar içeren bir kasada güvenceye alındı. Güneş şemsiyeleri, ikamet salonlarının dışına dokusal bir eleman ekliyor ve içerideki insanlar için yoğun Texas güneşinden kurtulmayı sağlıyor.

 

 


Fabricoil’in güneş gölgeleme özellikleri, azalan görüş ya da ışıklandırma olmaksızın parlamaya karşı artan görsel rahatlığı içerir. Sert metal güneş gölgeleme alternatifleriyle karşılaştırıldığında, sargılı tel kumaş daha az çerçeveleme ve ek parça bileşenleri gerektirir ve daha uzun mesafelere yayılmak üzere birbirine eklenebilir. Hem ticari hem de konut binaları için, sargılı tel kumaş güneş şemsiyeleri ve bir dizi fin eleman da enerji tasarrufu ve dekoratif fonksiyonları yerine getirir.

 
Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org