Askeri alanı imara açtılar - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Askeri alanı imara açtılar
Share 6 Eylül 2018

Beşiktaş’ta bulunan 30 dönümlük askeri alan, imara açıldı. TOKİ’ye devredilen askeri alan, konut alanına dönüştürüldü.

 

 

 

 

İstanbul’un Beşiktaş ilçesindeki 30 dönümlük askeri alan, imara açıldı. Jandarma Genel Komutanlığı ile Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arasında imzalanan protokolle, TOKİ’ye devredilen söz konusu kamu arazisi, Beşiktaş Barbaros Bulvarı’ndaki Jandarma Dikimevi’ni kapsıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan tadilatları, önceki gün askıya çıkarıldı. Beşiktaş Mecidiye Mahallesi’ndeki alan, mevcut planlarda ‘park, yol ve askeri alan’ kapsamında yer alıyor.

 

12 tane yapının mevcut olduğu alana ilişkin değişikliğin ardından bölgede yapı yoğunluğu artacak. Alanın yüzde 56’sı konut alanı olarak planlanırken, kat yüksekliği en çok 5 kat olarak belirlendi. Değişiklikle konut alanında 850 kişinin yaşayacağı öngörüldü.

 

Nüfus yoğunluğu oluşturacak
Konuya ilişkin BirGün’e konuşan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nin eski CHP’li üyesi İbrahim Doğan, yapılan plan değişikliğinin imar mevzuatına ve yasalara aykırı olduğunu söyledi.

 

Alanın olası İstanbul depreminde ‘toplanma alanı’ olarak kullanacak arazi niteliğinde olduğunu hatırlatan CHP’li Doğan, plan değişikliğinin bölgeye nüfus ve yapı yoğunluğu getireceğini vurguladı. “İktidar İstanbul’a ihanete devam ediyor” diyen İbrahim Doğan, şunları söyledi: “Bu kenti yaşanamaz hale getirmek için her türlü kötülüğü yapıyorlar. Askeri yetkililerle yapılan protokolle bu alan, TOKİ’ye devredildi ve yapılaşma için rant planı hazırlandı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan değişiklik yasalara, imar ilkelerine ve plan bütünlüğüne aykırı.”

 

Yargıya taşıyacak
Konuyu yargıya taşıyacağını dile getiren Doğan, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Kentin hangi mahallesinde donatı alanı varsa, imara açtılar. Bu plan değişikliğiyle birlikte askeri alan ve çocuk parkı alanı, konut alanına dönüştürüldü.”

 

 

 

 

Kaynak : Birgün

1 Yorum
  1. Askeri alanları şehir içinden boşaltırken buraları kent parkı yapacaklarını asla konu-işyeri inşaatında kullanmayacaklarını söylemişlerdi oysa. Yalan dünya ne diyelim?

    fevzi çorgundağ | 7 Eylül 2018


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org