Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim
ANA SAYFA
Tütün Deposundan Kültür Binasına: St. Ann’s Warehouse
Share 13 August 2018

Tasarım: Marvel Architects
Jonathan J. Marvel tarafından yönetilen Marvel Architects, depoyu yeniledi

 

 

 

 

 

 

Marvel Architects, New York’taki Doğu Nehri kıyısındaki terk edilmiş 1840′lardaki tütün deposunu, yıllarca süren çabayla avangard bir sahne sanat tesisine dönüştürmek için Charcoalblue ile çalıştı. Eski unsurlar dikkatlice restore edildi, düşük dozajlı müdahaleler ile deponun 300-700 kişi kapasiteli çok yönlü bir tiyatro alanına ev sahipliği yapması sağlandı. Çok kullanımlı bir topluluk odası; mevcut tuğla duvarlarda oluşturulan açık hava bahçesi; ve giyinme odaları, ofisler ve sahne arkası tesisleri restorasyona eklendi.

 

 

 

 

 

 

Charcoalblue kurucu ortağı Andy Hayles, eski deponun “Bir çatısı olmadan harabe oldu, sadece ara sıra pazar için kullanıldı” diyor. “Daha sonra St Ann’in tiyatro şirketi karşılarına çıkmış ve depoyu işletme işini üstlerine aldılar.

 

Restorasyon sırasında yapılan temel çalışmaları 

“Bir zamanlar beş katlıydı, ama çatı ve üst üç kat düştükten sonra, bu büyük boş alan oldu. Eski yapının ritmini takip ettik ve birkaç yeni sütun eklemek için daha önce orada bulunanlara bakarak izledik. Doğal ışığın içeri girmesi için, yeni çatıyı mevcut tuğla duvarın seviyesinin üstüne fırlattık.

 

 

 

 

Açılış şovu, Phyllida Lloyd’un Shakespeare’in Tempest’i – kadın cezaevindeki tutukluların gösterdiği bir gösteri olarak sunuldu. Tel örgü ve mavi plastik kova oturma ile komple bir egzersiz sahası inşa ettiler. Aktörler lobiden turuncu tulumlar içinde yürüdüler ve gardiyanlar barda geldi, ıslık çaldı ve koltuklarımızı almak için bize bağırdı. O kadar sürükleyiciydi ki, hepsi bu tiyatroda desteklenmemişti. ” diyor.

 

 

Brooklyn Köprüsü Parkı kıyısındaki önemli bir DUMBO köşesinde, avant-garde performans sunumcuları St. Ann’s Warehouse, yeni evini 1860 Tütün Deposunda inşa etti. Bu harabe benzeri tuğla binadaki tasarım, beklenmedik cam tuğla, siyah çelik ve kat materyallerini kutluyor.

 

 

 

 

Popüler Brooklyn performans mekanı St. Ann’s Warehouse uzun zamandır ismi yanlış şekilde karıştırılıyor. Aslen bir kilisede (isminde) yer alan, 2000 yılında Doğu Nehri kıyısına yakın eski bir baharat fabrikasına taşındı. Sadece iki yıl önce, yeni tamamlanmış Brooklyn Köprüsü Parkı’nın bitişiğindeki eski bir tütün depolama tesisinde yer alan uygun bir depoya taşınmıştı.

 

 

1860 yılında inşa edilen bina, bir yüzyılı aşkın New York kenti tarihinin izlerini taşımaktadır: Aslen beş katlı, Brooklyn Köprüsü’nün yaklaşımı baştan aşağı inşa edildiğinde değiştirilmesi gerekiyordu. 1940′larda, yangından korunmanın eklenmesinden kaçınmak için üç kat kaldırıldı. 30 yıl sonra, 1970′lerin kundakçı dalgası sırasında, binanın yıllarca terkedilmiş bir yangına maruz kaldığı zaman, uzun süre kaderlerine terk edildi.

 

 

 

 

Brooklyn’in devam etmekte olan kültürel canlanmasının ivmesini sürdüren bina, St. Ann’s tarafından 700 kişilik bir tiyatro, ofisler, yardımcı mekanlar ve peyzaj ustası Michael Van Valkenburgh tarafından zarif bir iç avlu ile yaratıcı bir merkez olarak yeniden canlandırıldı. New York’un ofislerinden Marvel Mimarlık tarafından yapılan hassas yenileme, x-şekilli kubbeli bağlantı çubukları ve zarif tuğla kemerleri ile tarihi Dumbo yapısını alır ve yeni programın mümkün olduğu kadar az olmasını sağlar. Teknik konaklama ve eski binaya biraz gösterişli cazibe vermek için yeni cam tuğla kaplı clerestory aydınlatma ile önemli ölçüde fark yaratır.

 

 

Proje Bilgileri
Proje: St. Ann’in Deposu, New York
Müşteri: St. Ann’in Deposu. Susan Feldman (sanat yönetmeni)
Mimar: Marvel Architects, New York. Jonathan J. Marvel, FAIA (kurucu müdür); Lissa So, AIA (kurucu ortak); Scott Demel, AIA (yönetmen); Zachary Griffin, AIA (ortak)
Makine Mühendisi: BuroHappold
Yapısal Mühendisi: Robert Silman Associates
Aydınlatma Tasarımcısı: Domingo Gonzales Associates (dış); David Weeks Studio (özel ışık fikstürleri)
Peyzaj Mimarı: Michael Van Valkenburgh Associates
İnşaat Müdürü / Genel Yüklenici: Yorke İnşaat
Tiyatro Tasarımı Danışmanı: CharcoalBlue
Proje Yöneticisi / Sahipleri Temsilcisi: DBI Projects AP
Expeditor: JM Bölgeleme
Tarihi Koruma Danışmanları: Higgins Quasebarth & Partners
Grafik Tasarımı: Flyleaf Creative
İşaretçi Resim Sergisi: Tom Fruin
Boyut: 24.000 feet kare
Maliyet: 31 milyon dolar
2017 AIA Enstitüsü Onur Ödülü aldı

 

 

 

 

Kaynak : www.architectmagazine.com

Çeviri : Mimdap

1 Yorum
  1. yenileme, restorasyon, yeniden işlev verme… hepsi için özet ders gibi.

    kemal güven | 25 August 2018


Yorum yazmak için


Tasarım:EM2N   Paradoksal olarak, mevcut Cinémathèque’in cazibesi, basit ve faydacı görünümünde yatıyordu. Ulusal kolektif film hafızasının evi, kendisini, içeriğe, paketlemekten ziyade odaklanan iddiasız bir sürü birikimi olarak sundu.                     Genişletme projesi bu başlangıç ​​noktasını kabul etmiştir. Birbirine paralel olarak düzenlenmiş mevcut binaların yerleşimi, yeni eklemelerle çevrilmiş [...]
ARŞİV
Subscribe