Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim
ANA SAYFA
Soho Amsterdam…
Share 6 August 2018

Soho House, Hollandalı Ustalardan alınan bir renk paleti ile Amsterdam’da açılıyor
Amsterdam’daki Soho House portföyüne son eklenen, Hollanda başkentinin sanat, mimari ve antikalarından gelen ipuçlarını alarak yeniden yorumlandı.
Soho House Amsterdam, 1930′lardan kalma Spuistraat’ın eski bir ticaret bürosu olan Bungehuis’e taşınarak 79 yatak odası, bir çatı havuzu ve üyelerine kulüp olanakları sunan bir yer olarak tasarlandı.

 

 

 

 

 

Soho Evi Amsterdam

 

 

Altı katlı, kireçtaşı ve granit kaplı, heybetli Bungehuis 1970′lerden günümüze kadar Amsterdam Üniversitesi tarafından kullanılmıştır. Bununla birlikte, orijinal iç mekan detaylarının çoğu korunmuş ve bu kulübün tasarım kimliği için bir sıçrama tahtası işlevi görmüştür.

 

 

Soho House tasarım direktörü Linda Boronkay, Dezeen’e verdiği demeçte, “İlham alabileceğimiz çok fazla kumaşımız vardı” diye konuyu özetledi.

 

 

 

 

Soho Evi Amsterdam

 

 

Zengin renk tonlarında sırlı seramik fayanslar, vitray pencereler, kayın ahşap panelleri,  mermer ve traverten kaplı koridorlar zaten yerinde idi ve tasarım ekibinin Amsterdam ve çevresinde bulunan unsurları bir araya getirmesi için bir zemin oluşturuyordu.

 

 

“Bize özgü bir şeyimiz var. Yaşadığımız ve nefes aldığımız şehri, oraya taşınıyoruz ve takım son dokuz aydır Amsterdam’da yaşıyor” diye açıklıyor.

 

 

“Ekibimiz şehrin yerlisi oldu, şehri gerçekten iyi tanıdılar ve insanları ve kültürü anlarlar. Yeni bir yer açtığımızda her bir şehri dener ve onu şekillendiririz, bu yüzden bölgenin ve kültürün gerçek bir temsili bizim için önemlidir” diye açıklama devam ediyor.

 

 

 

 

Soho Evi Beyaz Şehir

 

 

Vermeer ve Rembrant gibi Hollanda’nın altın çağındaki sanatçıların panteon’undan ve Van Gogh’un post-empresyonist çalışmalarından elde edilen zengin blues, yeşillik ve ovaller paleti tasarım girdisi olarak sunuluyordu.

 

 

Çatı katındaki mavi çini, binanın cumbalı pencerelerinde bulunan sırlı seramik karolarla eşleşmek üzere toplandı. Güneş şezlonglarını örtmek için kullanılan kumaşın yanık turuncu kontrastı ve uzun zamandır Hollanda ile olan ilişkisi için seçilmiştir.

 

 

 

 

Binanın kulüp katında bar – her zaman Soho Evi için bir odak noktası olmuştur- kumaş kaplıdır. Bu, 1663 yılında bir evin çatı katında inşa edilen gizli bir kilise olan Amsterdam’ın tarihi mekanlarından Ons ‘Lieve Heer op Solder’in bir ziyaretinden sonra seçildi.

 

 

Boronkay, “Duvar kağıdı ya da boya yerine kumaşları sık sık kullandılar ve çok güzel bulduğumuz ve kulübün içinde bir şeyler yapmak istediğimiz büyük kalın çivilerle pilili bir kumaştı.” dedi.

 

 

 

 

Spor salonunun tavanı için, iç mekan ekibi, Herengracht adında parlak bir yeşil rengi seçti, şehrin kanallarından birinin adını taşıyan bir renk, her evin ön kapılarını boyaması gerekti.

 

 

Bazı mobilya parçaları, kulüp için ısmarlama sipariş ediliyor, ancak birçoğu Hollanda’nın etrafındaki pazarlardan toplanmış antikalardır.

 

 

 

 

Kulüp alanlarını “sahibinin yıllar içinde topladığı” bir oturma odası olarak tasarlayan Boronkay, “Bir projeyi inşa ettiğimiz yıllar boyunca bunları topluyoruz” dedi.

 

 

“Her zaman çok canlı ve uyarıcı bir kulüp yaratmak istedik, çünkü Amsterdam’daki yılın çoğu zaman oldukça soğuk ve gri ve yağmurlu olabildi, bu yüzden üyeler için bir sığınak oluşturmaya çalıştık” diye ekledi. “Değerin özü çok, çok rahat bir alan yaratmaktır. Bu kullanıcıya birinin evi gibi hissettirir.”

 

 

 

 

 

Bu yılın başlarında Soho House, Londra’daki Beyaz Şehir karakolunu açtı ve II. Dereceden eski BBC genel merkezini,  çatı katında havuzu olan 45 yatak odalı bir kulübe dönüştürdü.

 

 

Misafirperverlik grubu, 1920′lerden kalma bir bankayı da The City of London’da zengin bir otel, kulüp ve The Ned adlı yemek mekanına dönüştürdü.

 

 

 

 

 

Fotoğraflar:  Soho House.

Kaynak: Dezeen

Çeviri: Mimdap

 

1 Yorum
  1. Geçmişin izlerinden yola çıkılması tasarımda önemli bir karakter meydana getirmiş ve kimlik karmaşasını çözmüş.

    Gülten Arıcan | 12 August 2018


Yorum yazmak için


Tasarım: Lewis + Whitlock, Sweet Sparkman Architects                         Kotler-Coville Cam Köşkü, John ve Mable Ringling Müzesi Kampüsü’ne en son katmandır. Cam Köşk’ün tasarımı, sanata hizmet eden yenilikçi mimari yaratmanın Ringling geleneğini sürdürüyor. Bu imza galerisi, Ringling’e gelen ziyaretçileri selamlayan tarihi Gate House’a bir kontrast [...]
ARŞİV
Subscribe