Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim
ANA SAYFA
Batı Attika Genel Merkezi
Share 7 August 2018

Tasarım: LandmArch

 

 

 

 

 

Amaç öneri, Elefsina’daki Batı Attika Genel Merkezinin bulunduğu çağdaş, işlevsel ve biyo-iklimsel bir kamu binasının tasarımıdır. Yeni kompleks, çok boyutlu tarihini yansıtırken bölgenin kentsel peyzajını iyileştirir. Binanın dairesel yapısı, çevre alandan dairenin merkezine doğru hareket ederken, daha fazla kamusal alandan daha özel alanlara kademeli geçişe karşılık gelir. Çevrede açık yeşil alanların olmaması, tüm sakinler için erişilebilir olacak yeni, yüksek kaliteli açık bir kamusal alan yaratma ihtiyacını belirlemektedir.

 

 

 

 


Proje, enerji tüketimi açısından mümkün olan en yüksek otonomiyi elde etmeyi amaçlamaktadır. Binanın güney cephesinde yeşil çatı, Bina – Entegre Fotovoltaik (BIPV) ve çeşitli diğer tekniklerin eklenmesiyle binanın biyo-iklim performansı güvence altına alınmıştır. Çalışma alanları arasında yarı saydam malzemelerin kullanılması, iç mekanlar için bol miktarda ışık ve yeterli havalandırma sağlar. Uygulanan malzeme ve inşaat yöntemlerinin kullanımı, yüksek enerji verimliliği ve düşük bakım ihtiyacına karşılık gelir. Ana yapı malzemesi olarak beton seçimi, bölgenin kentsel peyzajının endüstriyel karakterini yansıtır.

 

 

 

 


Bina, önemli bir kent düğümünde yer alırken, Elefsina şehrindeki diğer önemli kamusal alanlar ağı içinde yer alırken, yeni dönüm noktası haline geliyor. Sahaya her yönden erişilebilir ve açık alanlar sadece yayalardan kullanılır. Zemin kattaki çalışma alanları, bina kompleksinin kalbinde bulunan mevcut yuvarlak ormanla doğrudan iletişim kurar. Bu orman, arazinin geri kalanına ve açık geniş bir koridordan geçerek sitenin girişini gösteren dairesel paten plazasına bağlanmıştır. Rampa elemanı binanın yeşil çatısını manzaranın geri kalanına bağlar. Yeşil çatıda, çevredeki alanın ziyaretçilere panoramik manzarasını sunan patikalar ve çeşitli gözlem noktaları bulunmaktadır. Mevcut bitki örtüsü, esas olarak dairesel ormanlarda ve alanın çevresinde mümkün olduğunca korunmuştur. Ana yapı malzemeleri beton, cam ve metaldir.

 

 


Binanın yapısı, Elefsina’nın endüstriyel peyzajının sözlüğünü benimseyen silindirik beton duvarlardan oluşmaktadır. Çeşitli bölümler opak paneller ile bölünürken, bireysel ofisler ait oldukları bölüme göre karakteristik rengin saydam panellerinden ayrılır. Bina, dış katmanı betondan (kuzey yönelimi) ya da camdan Bina – Entegre Fotovoltaikler (BIPV) ile güneye doğru uzanan bir çift cephe ile donatılmıştır. Bu çift cephenin bölümleri, yönelimine, mevsime veya günün saatine bağlı olarak, dikey elemanlar döndürerek güneşten korunmaktadır.

 
Uygulama: LandmArch.
Yıl: 2018

Peyzaj Mimarlığı Üyeler: Kıdemli Mimar ve Peyzaj Mimarı: Xenia Mastoraki Mimar ve Peyzaj Mimarı: Anna Ioannidou Mimar: Eirini Triantafyllou Peyzaj Mimarı: Alexandros Datsos 3D tasarım: Christos Pampafikos Mimari Aydınlatma Tasarımcısı: Sophia Poulopoulou Makine Mühendisi Doktora: Dr. Ioannis Pappas

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap

 


Yorum yazmak için


Tasarım: Lewis + Whitlock, Sweet Sparkman Architects                         Kotler-Coville Cam Köşkü, John ve Mable Ringling Müzesi Kampüsü’ne en son katmandır. Cam Köşk’ün tasarımı, sanata hizmet eden yenilikçi mimari yaratmanın Ringling geleneğini sürdürüyor. Bu imza galerisi, Ringling’e gelen ziyaretçileri selamlayan tarihi Gate House’a bir kontrast [...]
ARŞİV
Subscribe