SSM Bahçesine “Kuzgun Acar Anısına” Heykel - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
SSM Bahçesine “Kuzgun Acar Anısına” Heykel
Share 1 Ağustos 2018

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), geometrik soyut çalışmalarıyla Türkiye heykel sanatında önemli bir yeri olan Seyhun Topuz’un ‘Kuzgun Acar Anısına’ isimli eserini bahçesinde sergilemeye başladı.

 

 

 

 

Seyhun Topuz’un, sanatçı Kuzgun Acar’ın ölümünün 40. yılı vesilesiyle restore edilerek 2016 yılında Sakıp Sabancı Müzesi (SSM)’de sergilenen “Kuşlar – Soyut Kompozisyon”dan ilhamla ürettiği eseri, onunla aynı yerde, SSM’nin Boğaz manzaralı terasında sanatseverlerle buluştu.

 

 

Topuz’un “Kuzgun Acar Anısına” adlı düzenlemesi, 1 Ekim 2018 tarihine kadar SSM’nin bahçesinde görülebilecek.

 

 

 

 

SSM Müdürü Dr. Nazan Ölçer:

 
“SSM olarak, değerli sanatçı Seyhun Topuz’un ‘Kuzgun Acar Anısına’ isimli düzenlemesini Boğaz manzaralı terasımızda sergilemekten mutluluk duyuyoruz. Zaman içinde gördüğü doğal tahribat sebebiyle, 2013 yılında Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı tarafından izinle İstanbul Manifaturacılar Çarşısı’ndaki (İMÇ) yerinden çıkarılıp restorasyon amacıyla korumaya alınan Kuzgun Acar eseri ‘Kuşlar – Soyut Kompozisyon’, üç yıllık bir restorasyon çalışması sonrasında 2016 yılında müzemizde sergilenmişti. Seyhun Topuz da dokuz parçadan oluşan düzenlemesini, Kuzgun Acar’ın İstanbul’un simgeleri arasında yer alan bu eserinden ilhamla üretti. Heykel sanatının kitlelerle iletişim kurmasını sağlayan değerli iki sanatçının eserlerini müzemizde sergilemek bizim için ayrı bir gurur kaynağı. Bu sergiyi takiben heykel sanatının önemli temsilcilerini, her yaz müzemizin bahçesinde sanatseverlerle buluşturmaya devam etmeyi diliyoruz.”

 

 

Kuzgun Acar’ın restorasyon sonrası bir süre SSM bahçesinde sergilenen eseri

 

 

 

Seyhun Topuz: 

 
“2016’da Kuzgun Acar’ın demir soyutlaması Kuşlar – Soyut Kompozisyon’u misafir eden SSM’nin bahçesindeki Fıstıklı Teras’ta ‘Kuzgun Acar Anısına’ adlı düzenlememin sergilenmesinden büyük mutluluk duyuyorum. Antrasit renkli duvar üzerinde bakır malzeme ile gerçekleştirdiğim ve dokuz parçadan oluşan bu düzenlemeyi Kuzgun Acar’a derin bir saygıyla büyük keyif alarak ürettim. İzleyicinin Kuzgun’a göndermeler bulacağı bu eser, benim dışavurumcu tavrımın dinamizmiyle şekillendi.”

 

 

 

 

 

Kaynak : www.mimarizm.com


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org