Kentsel Havza Çerçeve Planı: Conway, Arkansas için Bir Uzlaşma Peyzajı - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Kentsel Havza Çerçeve Planı: Conway, Arkansas için Bir Uzlaşma Peyzajı
Share 19 Haziran 2018

Arkansas Toplum Tasarım Merkezi Üniversitesi – Arkansas Üniversitesi Mimarlık Fakültesi
Editör: Ian Volner

 

 

 

 

 

 

 

 

“Bu, ülke çapında yinelenen bir soruna karşı düşünceli, sofistike ve bütünsel bir cevaptır.”

 
Jüri Raporu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Katrina Kasırgası sırasında ve sonrasında milyonlarca Amerikalının öğrendiği gibi, fakir topluluklar çoğunlukla su baskını ve su altyapısının bozulmasıyla daha varlıklı olanlardan daha fazla tehlike altındadır. New Orleans’ta, ülke çapındaki sahil kentlerinde olduğu gibi, sel ve aşağı havza gibi potansiyel tehlikeler çok fazladır. Ancak daha fazla rekreasyonel erişim ve daha sağlıklı bir yerel ekosistem için fırsatlar yaratmak gerekir. Yeni “Kentsel Havza Çerçeve Planı”, bu potansiyel yükselmeleri Conway, Ark kasabası için sürdürülebilir, dikkate değer derecede basit bir plan ile yapmaya çalışıyor.

 

 

 

 

 

 

Little Rock’ın hemen kuzeyinde yer alan bu “Kolejler Şehri” birçok yüksek öğrenim kurumuna ev sahipliği yapıyor ve ev yapımı teknoloji şirketlerinin etkileyici bir portföyüne sahip. Batıda Arkansas Nehri ve güney ve kuzeydeki insan yapımı Beaverfork ve Conway gölleri ile şehir, üç taraftan da suyla etkin bir şekilde bağlıdır ve hızla büyümektedir. Bu zorlu koşulların üstesinden gelmek için Arkansas Üniversitesi’nden Fay Jones Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Okulu’ndaki Toplum Tasarım Merkezi’nin planı, yerel kaynaklar ve ekonomik zorunluluklar doğrultusunda, zaman içinde yavaş yavaş, sorunlarla başa çıkabilen çeşitli müdahaleler öngörmektedir.

 

 

 

 

 

 

Daha yoğun ceplerde yeni gelişime yoğunlaşan plan, yerleşim bölgelerini suya karşı tampon görevi görecek olan çeşitli su kütlelerinden ayıran yeşil bölgeleri öngörüyor. Bölgeler içinde ve yeni gelişmelerin merkezinde, Conwayans sulanan ortak parklardan oluşan bir ağın keyfine varacak – bisiklet ve yürüyüş yolları, yağmur barınakları ve her türlü aktivite ile dolu tamamen aktif kamusal alanlar. Bu parklar hem kentin su yollarına olumlu bağlantıları güçlendirecek hem de topluluğun iklim değişikliğinden kaynaklanan daha sık görülen fırtınaların zarar görmesine yardımcı olacaktır.

 

 

 

 

 

 

Proje Bilgileri

 

 

Proje: Kentsel Havza Çerçeve Planı: Conway, Ark., Conway, Ark için Bir Uzlaşma Peyzajı.
Müşteri: Conway City, Arkansas
Mimar: Arkansas Üniversitesi Tasarım Merkezi, Fayetteville, Ark. Stephen Luoni, Doç. AIA (yönetmen); Jonathan Martinez, Doç. AIA (proje tasarımcısı); Kay Curry, (peyzaj tasarımcısı); Matthew Petty (araştırma ve geliştirme çalışanı); Linda Komlos (idari analist); Jeffrey Huber, AIA, Francisco Mejias Villatoro, Allison Lee Thurmond Quinlan, AIA, Mathew Hoffman, Doç. AIA, Cory Amos, AIA, David Jimenez, Chen Lu, Tanzil Shafique, Doç. AIA, Jessica Hester, AIA, Jay Williams, Doç. AIA, Robert Quinten McElvain (proje ekibi)
Danışman: Arkansas Üniversitesi Biyolojik ve Ziraat Mühendisliği Bölümü ve Sürdürülebilirlik Ofisi. Marty Matlock (yönetici yönetmen); Eric Cummings, James McCarty (program ortakları)
Sponsor: Arkansas Doğal Kaynaklar Komisyonu

 

 

 
Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap

 


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org