Kereste Fabrikası… - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Kereste Fabrikası…
Share 14 Haziran 2018

Tasarım: Olson Kundig

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaliforniya’nın sert Mojave Çölü’nde yer alan Sawmill, sürdürülebilir tek ailelik ev için yeni bir model sunuyor. Müşteri, mimarlık ve doğa ile aile üyeleri arasındaki bağlantıyı maksimize eden kendi kendine yeterli bir ev yapılmasını arzu etti. 500 m2 beton blok, çelik ve cam ev ateşe dayanıklı Tehachapi Dağları’nın şiddetli iklimine dayanacak şekilde tasarlandı.

 

 

 

 

 

 

 
Yüksek tasarımın da yüksek performans gösterebileceğini gösteren Sawmill, şebekeden tamamen uzakta çalışan net-zero bir evdir.

 

 

Tasarımın Metrik Anlık Görüntüsü:

 

 

Öngörülen tüketilen enerji kullanım yoğunluğu (EUI): 13.6 kBtu / sq ft / yr

 

 

Enerji kullanım yoğunluğu (EUI), kamu hizmetleri tarafından satın alınan ve yerinde yenilenebilir kaynaklar tarafından sağlanan enerji dahil olmak üzere tesisin toplam enerji kullanımını ifade eder.

 

 

Tahmini Net EUI: 0 kBtu / sq ft / yıl

 

 

Tahmini Net karbon emisyonları: 0 lb / sq ft / yıl

 

 

Net karbon emisyonları net satın alınan enerji kullanımı anlamına gelir (toplam enerji kullanımı, yenilenebilir kaynaklardan elde edilen herhangi bir enerji daha az).

 

 

Bina tipi için ulusal ortalama EUI’dan tahmini azalma: Yüzde 100

 

 

Öngörülen aydınlatma gücü yoğunluğu: 0.521 W / sq ft

 

 

Dış mekanın doğrudan manzarasına sahip kat alanın yüzdesi veya işgal edilen iş istasyonları yüzdesi: 100

 

 

Çalışabilir pencerelerin 30 metre içerisindeki taban alanı yüzdesi veya işgalci çalışma istasyonlarının yüzdesi: 100

 

 

Yapay alan kullanmadan yeterli ışık seviyelerine ulaşan taban alanı yüzdesi veya işgalci çalışma istasyonu yüzdesi: Yüzde 87> 300 lük 3’te 21 Mart 21

 

 

Bu proje, Bir ve İki Aile Özel Konut kategorisinde 2017 AIA Konut Ödülleri’nde bir kazananıdır.

 

 

 

 

AIA tarafından yapılan açıklama:

 

 

Kaliforniya’nın sert ve yüksek çölünde yer alan Sawmill, sert, ovalanmış manzaraya gömülmüş bir aile tatil yeridir. Uzak sitenin zorlukları ve fırsatları ile şekillenen Sawmill kendi kendine yeterli ve dayanıklıdır. Bir kamp ateşi etrafında çadırların geleneğini canlandıran 500 metrekarelik ev, merkezi bir aile ocağını çevreleyen üç özel alandan ve çadırdan oluşuyor. Her “çadır”, ana toplanma alanından çıkmaktadır: ebeveynler için bir alan ve iki çocuğunun her biri için bir tane – ve bir gün, aileleri ve geniş aileleri. Sahipler, bu çekilmek için bölgedeki varlıklarının ve mirasının kalıcı bir göstergesi – onları, gelecek nesiller için sevdikleri ve umuyorlar ki bu kırsal manzaraya geri dönmelerini sağlayacak davetli bir alan- olarak düşünürler.

 

 

 
Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. çok tekno bir tasarım, işlevsel, rahat, temiz. güzel mi, bu bakana göre değişir tabi.

    ferahnaz uçgun | 17 Haziran 2018


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org