TÜRKİYE’DE İLK OLAN İNŞAAT YÖNETİMİ VE HUKUKU YÜKSEK LİSANS / DOKTORA PROGRAMI SEÇKİN KADROSU İLE MEDİPOL’DE!

 

 

 

 

Türkiye’de ilk defa Medipol Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü’nde açılan İnşaat Yönetimi ve Hukuku Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora programları bu yıl ikinci yaşına girdi. İstanbul Medipol Üniversitesi İnşaat Yönetimi ve Hukuku Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora programları, inşaat yönetimi ve inşaat hukuku konularını disiplinler arası bir anlayışla birlikte ele alarak, bu alanda yurtdışında benzerleri mevcut olan ancak ülkemizde bir ilk olacak şekilde hazırlandı. Sektörün uzun süredir ihtiyaç duyduğu bu programlar uluslararası yetkin üniversite ve kurumlarla işbirliğini amaçlıyor. Programlar, alanında uzman eğitimciler tarafından disiplinler arası bir anlayışla ele alınarak yürütülecek. Program inşaat hukuku, inşaat anlaşmazlıklarının çözümü, inşaat sözleşmelerinin yönetimi alanlarında uzmanlaşma imkânı sağlamayı, sektörün sözleşme yönetimi ve inşaat hukuku alanlarında yetişmiş profesyonellere olan güncel ihtiyaçlarını karşılamayı ve uluslararası tahkim mahkemelerinde ihtiyaç duyulan uzman bilirkişi ve akademisyenler yetiştirmeyi hedefliyor.

 

 

 

 

 

Lisansüstü programlara mimarlık, mühendislik ve hukuk dallarından öğrenciler kabul edilecek. Program mimarlık ve inşaat sektöründen gelen öğrencilere inşaat hukuku alanında uzmanlaşma imkanı sağlamayı, sektörün sözleşme yönetimi ve inşaat hukuku alanlarında yetişmiş profesyonellere olan güncel ihtiyaçlarını karşılamayı, inşaat hukuku alanında araştırmacı uzman bilirkişi ve akademisyenler yetiştirmeyi hedeflemekte. Program aynı zamanda lisans eğitimini hukuk alanında tamamlamış öğrencileri de kabul edecek ve bu öğrencilerin inşaat terminolojisi, yapım yönetimi kavramları, mimarlık ve mühendislik süreçlerine ilişkin bilgi düzeyini arttıracak, inşaat hukuku alanında uzmanlaşmaları için gerekli olan farklı disiplinlerden bilgileri edinmelerini sağlayacak.

 

 

Lisansüstü programların ulusal, uluslararası veya yabancılık unsuru barındıran tasarım, yapım ve taahhüt işlerinde yetkin profesyonelleri yetiştirmekle Türk inşaat sektöründe çok önemli bir boşluğu doldurması bekleniyor. Zengin program içeriği inşaat hukukunu, borçlar hukukunu, sözleşme hukukunu, uluslararası standart sözleşmeleri, FIDIC standartlarını, uluslar arası tahkim uygulamaları ve prosedürlerini ,  alternatif uyuşmazlık yöntemlerini,  Yapı Bilgi Modelleme (BIM)  ve bir ihtisaslaşma alanı olarak sağlık tesislerinin proje yönetimi ve sözleşme yönetimini kapsıyor.

 

 

İnşaat Yönetimi ve Hukuku Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans ve Doktora programlarıyla ilgili detaylı bilgi Medipol Üniversitesi sitesinde yer alıyor.

 

 

PROGRAMDA DERS VEREN ÖĞRETİM ÜYELERİ

 

 

Prof. Dr. Zeynep Sözen, Prof. Dr. Attila Dikbaş, Prof. Dr. Cevdet Yavuz, Dr. Öğr. Gör. Tahir Akkoyunlu (İstanbul Medipol Üniversitesi), Prof.Dr. Ziya Akıncı (Galatasaray Üniversitesi), Prof. Dr. Ali Yeşilırmak (İbn Haldun Üniversitesi), Prof. Dr. Erdem Büyüksağış (Fribourg Üniversitesi, İsviçre), Dr. Yiğit Beşlioğlu

 

 

 

 

 

 

PROGRAM DERSLERİ

 

 

Yapım Yönetimi, İleri Yapım Yönetimi, Sözleşme Yönetimi, İleri Sözleşme Yönetimi, Sözleşme Hukuku ve Hukuk Sistemleri, Mühendislik ve İnşaat Teknolojisine Giriş, Uluslararası Tahkim Uygulaması ve Prosedürü, Sağlık Tesisleri Yapım Sözleşmeleri, İnşaat Tedarik ve İhale Yöntemleri, Değişikliklerin Yönetimi, Uluslararası Standart Sözleşme Formları ve FIDIC, Gecikme ve Verimlilik Kayıpları, BIM ve Sözleşmesel Sorunlar, Fiyatlandırma ve Hak Talepleri, Kusurlar ve Tazminat, İnşaatta Alternatif Uyuşmazlık Yöntemleri, Sürdürülebilir İnşaat Hizmetlerinin Tedariki.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir