Tasarım: Ghafari Associates, LLC

 

 

 

 

 

 

 

Illinois Dışişleri Bakanı Jesse White, Chicago’nun kuzey tarafındaki bir mahallede bir eğlence ve eğitim tesisi öngördü. Bu topluluk, toplum katılımı için bir merkez olacak ve 1959’da dezavantajlı şehir içi gençliğe hizmet edecek bir program olan Jesse White Tumblers’e bir ev sağlayacak. . Ghafari Associates, çeşitli fitness ve toplantı alanlarını barındıran bir tesis vizyonunu anlamak için Sekreter White ve Chicago Park Bölgesi’yle yakın bir işbirliği içinde çalışmış, ancak şeffaflık ve açıklığı kucaklamış ve komşularına yapılan bir karşılama ifadesi olarak hizmet etmiştir.

 

 

 

 

 

 

Birlikte, davet eden, enerji verimli ve en önemlisi, toplum üyelerinin gelişebileceği bir bina için bir çözüm geliştirdik. 3.000m2 tesisimizin tasarımı, topluluğa bağlantıyı geliştirmek için yüksek şeffaflık derecesine sahip vites kutuları oluşturmayı amaçlamaktadır. LEED Silver sertifikalı merkez, performans odaklı, enerji verimli yapı malzemelerinin kullanımı ve merkezi olarak yerleştirilmiş yardımcı ekipmanın optimizasyonu ile sonuçlanan tam entegre bir tasarım yaklaşımı sergiler.

 

 

 

 

 

 

Sıcak bir bakır tonu ve akrobatik şekli ile ifade edilen büyük mimari hacimler, tumbling ekipmanı ve zemin köpük uygulama çukurları ile bir jimnastik salonu ve jimnastik tesisi barındırıyor. Oyunculu renkli camlı bir portal tipi jestde yer alan küçük hacimler, bir fitness alanı, toplum toplantı odaları ve kamu bilgisayar laboratuarlarına ev sahipliği yapıyor. İdari ofisler ve cömert bir resepsiyon lobi, şeffaf cepheleri ve güney cepheli giriş plazalarıyla halkı karşılar. Üst kat idari ofislere ve konferans salonlarına ve jimnastik tesisine bakan bir balkona sahiptir. Bağlantıyı teşvik eden ve evrim geçiren mahallenin karakterini zenginleştiren, umut ve sağlıklı yaşam işaretçisi olarak hizmet eden canlı toplum merkezli bir alan tasarladık.

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir