Parnassus’ta Konut - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
Parnassus’ta Konut
Share 17 Mayıs 2018

Tasarım: Tsolakis Architects

 

 

Mt. Parnassus, paternal bir ikamet onyılı tarihini canlandırıyor. Taştan yapılmış, karanlık ve gizemli, deneyimlerini ve anılarını geri yükler. Bu bina, birkaç yıl önce Yunanistan’da bulunduğu biçimiyle bir tür devlet tekeline sahipti. Alkol, kibrit, petrol, karton ve tuz satın almak için düzinelerce tüccar günlük olarak orada bulunmaktaydı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zemin Planı

 

 

 

Bugün, kırk yıl sonra, burada ikamet etmeyi, hem konaklama imkanı sunmayı hem de bir koleksiyon sergisine ev sahipliği yapmayı amaçlayan bir konut – müze düşünülmüş bulunuyor. Sonuç olarak, “tekel” özelliği bir anma yeri olarak yeniden canlandırılmıştır. Bilinçli olarak var olan, derneklerin büyüttüğü özellikler korunmakta. İnsan anılarına kayıtlı, yine bir deneyim eşiğine proje insanları taşıyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mekan, yeni kullanıcının duygusal farkındalığı yoluyla ölçek, anlam ve heterojenlik kazanır. Sürekli bir göstergebilim oyunundaki ampirik bir harekete işaret ederler. Her şey bir insan imajını yansıtır. Her şey onlar için, onlar için konuşuyor. Manzara yaşıyor. Mimari uygulama, ahşap vitrin merkezi bir kompozit eleman aracılığıyla iletilir. İkincisi, “tekel” in hatırasının yanı sıra onlarca başka eşsiz sanat eserine de sahiptir. Ahşap kendi kendini destekleyen yapı, modern sabit bir tabana monte edilir.

 

 

 

Kesitler

 

 

 

Kompakt kaidenin formu, konut boyunca üç boyuta göre değişir. İki unsur, hem binanın tarihini hem de yeni kullanıcının mekânı ele geçirme şeklini ele alan bir heterokronik referans sistemi olarak hareket eder. Görünüm nesneler ve mistik ışık tarafından yönlendirilir. Cilt, ağırlığı, yoğunluğu, sıcaklığı algılar. Görsel ve dokunsal duyular, deneyimin yoğunluğunu belirler ve mekan öğelerinin kompozisyonu ve sağlamlığının algılanmasını kolaylaştırır.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Doğal materyaller, kökenini ve yontulma biçimlerini anlatırken geçmiş yapının yaşını gösterir. Geçen yıllar, yaşlanma patinasına yansıtılmıştır. Renkler ve dokular, hafıza ve anımsama açısından ayrı bir yerleşim biçimine yol açan özel bir heterotopya oluşturur. Binanın münferit bölümlerinde fiziksel, görsel ve entelektüel hareketin görünümü ile tasarım, zaman ve hafıza ile iç içe bütüncül bir ampirik deneyime sahip olmayı amaçlamaktadır.

 

 

 

 

 

Kaynak: Arch Daily

Çeviri: Mimdap


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org