Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Forum
ANA SAYFA
Trull Konutu
Share 16 May 2018

Tasarım: in situ studio

 

 

 

 

 

 

 

 

Trull Residence, banliyölerde küçük bir köşede yer almaktadır. Kuzeyden güneye ve bir orman ve göletin güney manzaralarına sahip olan bu alan kuzeyden güneye doğru uzun. Evin caddeden ana görünümü doğudan. Ev, bir cam giriş holü ile birbirine bağlanmış iki parçaya bölünmüştür – katı bir uyku hacmi ve açık bir yaşam köşkü. Duvarlı bir çim, veranda, perdeli sundurma ve güneye bakan teras, orman ve gölete bakan özel açık alanlardan oluşan bir ağ oluşturan üç tarafı da yaşam köşkünü çevrelemektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

Müşterilerimiz geniş, inşa edilmiş açık alanlara sahip nispeten büyük, tek katlı bir ev istedi. Onlar da çok özel insanlar. Bu önceliklerin her ikisi de satın aldıkları küçük köşeler ile çelişiyordu. Ev, caddeye komşu evlere ters bir şekilde ilişkindir. Özel ve destek alanları – yatak odaları, banyolar, ofis, çamaşırhane ve büyük bir atölye – sokak köşesinde sağlam bir hacme sahiptir. Birincil yaşam alanları, arka köşede, ormana ve gölete bakan ve özel hacimlerle sokağa bakan bir cam pavyonda bulunmaktadır. Ana giriş caddede değil, sitenin merkezinde, özel ve kamusal hacimler arasında, arkadan eve özel ve kamusal alanları birbirine bağlayan bir cam salona ulaşıyor. Doğu cephesi, evin bu ayrı bölümlerini ortaya koyuyor – kuzeyde topraklanmış yatak odası hacmi, camla bağlantılı salon, aksi takdirde gözlerden uzak açık alanlara bir bakış ve orman ve göleti görmek için sitenin yukarısındaki kaldırım taşınıyor. Tüm evin üzerinde ince, alçak bir çatı temizleniyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ev ve dış mekanlar CMU temel duvarları ile beton bir temel üzerine inşa edilmiştir. Yatak odası hacmi öncelikle ahşap ile çerçevelenir ve yaşayan pavyon öncelikle bir çelik iskeletten yapılır. Çatı geniş ve incedir, dört ayak saçağı altı inçlik bir fasyaya doğru sivrilir. Topraklanmış yatak odası hacmi, açıktaki temel duvarları ve şantiye duvarları perdahlanmış bir CMU ile kaplanmış veya oluşturulmuştur, bu da çok sağlam görünmelerini sağlar. Kaldırılan canlı pavyon, inşa edilmiş arazinin üzerinde yer alan ve CMU site duvarları ile çevrelenmiş cam ve ahşaptır. Ev dikkatli bir şekilde boyutlandırılmıştır, böylece yapım sırasında hiçbir CMU bloğu kesilmemiştir. Her ne kadar bu alan, güney ucuna giden giriş yolundan yaklaşık dokuz metre uzaktaysa da, sürücü, araba garajı, giriş yürüyüşü, duvarlı avlu, veranda, güney güvertesi ve tüm iç mekanlar aynı seviyededir.

 

 

 

 

Kaynak: www.architectmagazine.com
Çeviri: Mimdap

1 Yorum
  1. Bir sadelik abidesi gibi sanki. Yer müsait, tasarım çok hoş.

    Melek Dağ | 17 May 2018


Yorum yazmak için


Mimar Will Alsop  70 yaşında hayatını kaybetti… Editör: Eleanor Gibson   “Mimarlığın en büyük karakterlerinden ve yeteneklerinden biri” olarak tanımlanan İngiliz mimar Will Alsop, kısa bir hastalıktan sonra 70 yaşında öldü.     Son zamanların başarılı ismi ve mimarlık firması All Design’ın kurucusu olan Alsop dün 12 Mayıs 2018 Cumartesi günü hastanede öldü.   Mimar [...]
ARŞİV
Subscribe