2018 / XVI. ULUSAL MİMARLIK SERGİSİ VE ÖDÜLLERİ YOLCULUĞUNU SÜRDÜRÜYOR - MİMDAP
Ana Sayfa Bağlantılar Biz Kimiz İletişim Mimar İş İlanları
ANA SAYFA
2018 / XVI. ULUSAL MİMARLIK SERGİSİ VE ÖDÜLLERİ YOLCULUĞUNU SÜRDÜRÜYOR
Share 3 Mayıs 2018

2018 / XVI. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri Programı Hakkında

 

 

 

 

 

Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri Programı, Mimarlar Odası tarafından ilk kez 1988 yılında, Mimar Sinan’ın 400.ölüm yıl dönümü anısına düzenlendi. 1988’den başlayarak iki yılda bir gerçekleştirilen bu program, Türkiye’deki mimarlık üretiminin ardındaki 30 yılı aşan varlığıyla köklü bir kurumsal destek olmuştur. TMMOB Mimarlar Odası’nın verdiği ödüller ile mimarlığın aslında kültürel bir etkinlik olduğu ve değerlendirme ölçütlerine dayanarak, seçkin olanın sıradan olandan ayrılabileceği kamuoyuna iletilmek istenmektedir. Geçtiğimiz 15 dönemde programa 2483 mimarlık ürünü katılmış, seçkin nitelikleri nedeniyle 128 ürüne ve 47 kişi veya kuruluşa çeşitli dallarda ödül sunulmuştur. Sergiye katılan ürünlerin tümü Ulusal Mimarlık Ödülleri Kataloğu ile ulusal ve uluslararası kamuoyuna ulaştırılarak, çağdaş Türkiye mimarlığının tanıtımına katkı sağlanmaktadır.

 

 

2018 / XVI. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri Programı Seçici Kurulu için her dönem olduğu gibi bu dönem de mimarlık tarihi veya eleştirisi üzerine çalışmaları bulunan, mimarlık uygulamaları ile bilinen, mesleki deneyime sahip mimarlar bir araya geldi. Bu kapsamda bir araya gelen Seçici Kurul üyeleri Günkut AKIN, Ziya CANBAZOĞLU, Ferhat HACIALİBEYOĞLU, Cem İLHAN ve Lale ÖZGENEL bu dönem katılımcı eserler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Türkiye mimarlığını uluslararası ortamlarda temsil etmek üzere önemli mimarlık ödül seçkilerine aday gösterilen mimarlar ve eserler; programımızda ödül alan mimarlar ve ödül adayları arasından seçilmiştir. Program kapsamında mimarlık eserinin kamusallığının artırılması, mimarın hak ve sorumluluklarının tanınması ve mesleki pratiğin ayrıntılarının yaygınlaşması süreçleri amaçlanmıştır.

 

 

Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri’nde ödül alan eserler, Ağa Han Mimarlık Ödülü ve Mies van der Rohe Çağdaş Mimarlık Ödülleri gibi uluslararası programlarda doğal ödül adayı olarak da belirlenebilmektedir.

 

 
XVI. Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi ve Açılış Töreni Gerçekleşti

 

 

2018 / XVI. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri programının ödül töreni ve sergi açılışı 6 Nisan 2018’de Ankara’da CerModern Modern Sanatlar Merkezi’nde yoğun ilgi ve katılımla gerçekleştirildi. Ödüle değer görülen eserler tören sırasında açıklandı ve ödüller sahiplerine takdim edildi. Seçici Kurul değerlendirmesine sunulan tüm eserlerle birlikte 13 Nisan’a kadar açık kalan sergi, Türkiye’nin çeşitli kentlerinin Mimarlar Odası şube ve temsilciliklerinin yanı sıra üniversitelerin mimarlık bölümlerinde de sergilenmeye devam edecek.

 

 

Serginin Bir Sonraki Durağı İstanbul

 

 

Mimarlar Odası’nın iki yılda bir düzenlediği ve bu yıl XVI. dönemi gerçekleştirilen “Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri” programında Seçici Kurul katılan eserleri değerlendirmiş ve 6 Nisan günü Ankara’da CerModern Modern Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilen törende ödüller sahiplerini bulmuştu.

 

 

“XVI. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri” programı kapsamında ödül alan eserler ile ödül adayı eserlerin yer alacağı sergi, oluşturulan program çerçevesinde Ankara’dan sonra ilk olarak İstanbul Büyükkent Şubesi’nde açılacak.

 

 

“XVI. Ulusal Mimarlık Ödülleri Sergisi”nin açılışı, 7 Mayıs Pazartesi günü saat 19.00’da Mimarlar Odası Karaköy binasında gerçekleştirilecek.

 

 

Sergi 17 Haziran 2018 tarihine dek gezilebilir.

 

 

Serginin açıklanan rotası ise şöyle:

 

 

  • 7 Mayıs-17 Haziran 2018_ Mimarlar Odası İstanbul BK Şubesi Sergi Salonu, Karaköy, İSTANBUL
  • 1-19 Ekim 2018_ Mimarlar Odası İzmir Mimarlık Merkezi, Alsancak, İZMİR
  • 22 Ekim-2 Kasım 2018_ TMMOB Mimarlar Odası Adana Şubesi, ADANA
  • 5-17 Kasım 2018_ TMMOB Mimarlar Odası Samsun Şubesi, İlkadım SAMSUN
  • 19 Kasım-3 Aralık 2018_ TMMOB Mimarlar Odası Hatay Şubesi, Antakya HATAY

 

 

2018 / XVI. Ulusal Mimarlık Sergisi ve Ödülleri Programı:

 

 


2018 / XVI. Düzenleme Komitesi:

 


Petek CEYHAN, Ömer Burak POLAT, Serhat ULUBAY, Merve YILDIRIM

 

TMMOB Mimarlar Odası Genel Merkezi

 

 

A: Konur Sokak No:4/2 Yenişehir, 06550 Ankara
T: +90312 417 37 27
F: +90312 418 03 61

E: info@mo.org.tr

E: ulusalsergi@mo.org.tr


Yorum yazmak için


  Avustralya’nın Melbourne kentindeki Penleigh ve Essendon Gramer Okulu’ndaki (PEGS) Müzik Merkezi, McBride Charles Ryan’ın (MCR) PEGS Kampüsleri genelindeki bir dizi girişiminin bir parçasıdır. 

Copyright © 2024 All Rights Reserved | Mimdap.org